Πρό ολίγων  μόνο μηνών, συγκεκριμένα τον Αύγουστο που μας πέρασε το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Νέας Ερυθραίας και Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την εγκατάσταση συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Σύμφωνα με την σύμβαση τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα έργα για την εφαρμογή της.
Δεν χρειάζεται να κυκλοφορείς στο κέντρο της πόλης για να διαπιστώσεις ότι κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει, ούτε βέβαια να είσαι δημοσιογράφος για να έχεις την ενημέρωση για τους λόγους που έχουν καθυστερήσει το έργο, απλά γιατί καμία ενημέρωση από μεριάς του δήμου δεν υπάρχει για το θέμα.
Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την την παράδοση  και έγκριση της τελικής φάσης των δυο ερευνητικών προγραμμάτων του ΕΜΠ  που βασίζονται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο πολεοδομικής και κυκλοφοριακής οργάνωσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας είχε τον ίδιο πανηγυρικό χαρακτήρα με αυτήν του Αυγούστου.
Η αβεβαιότητα για την δυνατότητα χρηματοδότησης του σχεδίου από κεντρικούς πόρους, παραπέμπει σε «εφιάλτες» του παρελθόντος όπου χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή  προεκλογικά πεζοδρόμων στα πλαίσια ενός δικτύου που θα ενώνει τα άκρα της πόλης για να οδηγηθούμε σε «παρκόδρομους» με επίστρωση κυβόλιθων αντί ασφάλτων και παρτεριών που έχουν προ πολλού ξεραθεί .
Η ανησυχία της αντιπολίτευσης (όσο και αν ένα μέρος της δεν επιθυμεί η παρούσα διοίκηση να δείξει έργο μιμούμενη την πρακτική της σημερινής διοίκησης όταν ήταν στην αντιπολίτευση) είναι δικαιολογημένη αφού από όλο εγχείρημα απουσιάζει η συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων τους, ο μακροχρόνιος σχεδιασμός υλοποίησης του συνόλου των έργων, ενώ κυριαρχούν οι «εξέχοντες» ειδικοί, οι «προσβάσεις μας» στην κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση ακόμα και αν ακόμα δεν έχουν υποβληθεί τα τεχνικά δελτία και βέβαια μπόλικοι προεκλογικοί σχεδιασμοί, θεμιτοί κατά τα άλλα αφού κάθε διοίκηση φροντίζει να πορευτεί στις επόμενες εκλογές έχοντας να επιδείξει έργο.
Μακάρι να διαψευστούμε και όλα να πάνε κατ΄ ευχήν.
Είναι όμως και το παρελθόν και οι παγιωμένες, πια, αντιλήψεις των διοικούντων που δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε.
Στην πόλη μας η «παράδοση» λέει ότι η ανάπτυξή της οφείλεται εν πολλοίς, όχι τόσο στον μετεκλογικό σχεδιασμό των διοικούντων, όσο στις προεκλογικές επιδόσεις των φιλοδοξούντων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.