Με πάρτυ, πικ νικ, μουσική και χορό διεκδικούμε την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη την οδό Πανεπιστημίου που μάς ανήκει! Διεκδικούμε μια Πανεπιστημίου για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα. Πεζοδρόμηση τώρα!

Το κάλεσμα από τους Ποδηλάτες-Ποδηλάτισσες και άλλες συλλογικότητες, όπως των πεζών, του δικτύου επιβατών, αλλά και των πεζών-ποδηλατών Κηφισιάς, στόχο έχει  να μη μείνει στο συρτάρι το σχέδιο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου που εξήγγειλε το ΥΠΕΚΑ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδηλατοπορεία από το Σύνταγμα στη 1:00 το μεσημέρι, πικ νικ στην Πανεπιστημίου στις 3.00 (ελάτε με το ταπεράκι σας) και χάπενινγκς, παιχνίδια, μουσική, χορό, έκθεση αφίσας, καλλιτεχνικά δρώμενα και ενημέρωση για το σχέδιο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου από τις 4.00 κι έπειτα. «Για να δούμε την Πανεπιστημίου πεζόδρομο πρέπει να το απαιτήσουμε μαζικά. Να είστε όλοι εκεί!», τονίζουν οι Ποδηλάτες-Ποδηλάτισσες. Προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στις 12:15 στο Περιστέρι (Αγ. Αντώνης), στις 12:15 στους Αγίους Αναργύρους (κεντρική πλατεία) και στις 4:00 στο Νέο Ηράκλειο (ΗΣΑΠ).

Στην όλη κίνηση μετέχουν και οι Πεζοί-Ποδηλάτες Κηφισιάς. Όπως λέει στη «Ν.Ε.» το μέλος τους, Χρήστος Μαντάς: «Για να μη μείνει στο συρτάρι το σχέδιο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, απ’ όπου θα περνάει επίσης ποδηλατόδρομος και το τραμ, θα πρέπει να το διεκδικήσουμε. Το έχουμε δει και αλλού, στην Ερμού, γύρω από την Ακρόπολη, σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού, όπου γίνονται αυτά τα έργα, υπάρχει μια ποιοτική αναβάθμιση. Θέλουμε να δείξουμε στους κατοίκους με χάπενινγκς, όχι με κατάληψη, καθώς δεν θα κλείσουμε κανένα δρόμο, ούτε θα γίνει κάποια διαμαρτυρία, πώς θα ήταν η Αθήνα αν ο χώρος αυτός ήταν για τα παιδιά, για τους πεζούς κ.α. Καλό είναι όποιος κατέβει να έρθει με την οικογένειά του, τα παιδιά του ή τους φίλους του. Επειδή η Πανεπιστημίου είναι το κέντρο της πόλης και της ζωής στην Αθήνα, το σκεπτικό είναι να ξεκινήσουν από εκεί αυτές οι παρεμβάσεις για να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές και τα προάστια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.