Σοβαρές παραλείψεις στη διαδικασία κατασκευής των ποδηλατοδρόμων στη Νέα Ερυθραία και υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο που δεν ανταποκρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, διαπιστώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τεκμηριωμένη καταγγελία δημότη. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, «διαπιστώθηκε ότι έχει εκτελεστεί το ανωτέρω έργο χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς προδιαγραφές και στοιχειώδη τήρηση κανόνων καλής εκτέλεσης του περιβάλλοντα χώρου».
Σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δήμο Νέας Ερυθραίας (2/8/2010 αρ. πρωτ. 29253/16470) με θέμα «καταγγελία της κ. Ζαφειροπούλου Ελένης»:
«Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου μας, μάς αποστείλατε τη μελέτη Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΕΜΠ που αφορά την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και γενικότερων πολεοδομικών παρεμβάσεων (όπως στενώσεις οδών, πεζοδρόμηση οδών κ.τ.λ.) που αναφέρονται στην καταγγελία. Τα υποβληθέντα σχέδια δεν ανταποκρίνονταν στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις. Πέραν τούτου δεν προσκομίστηκαν οι απαιτούμενες από το νόμο, α) περιβαλλοντική μελέτη για το σύνολο του έργου, β) κυκλοφοριακή μελέτη. Τα προσκομισθέντα σχέδια δεν φέρουν σφραγίδα θεώρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και δεν υπάρχουν σχέδια λεπτομερειών που είναι άκρως απαραίτητα για την επίβλεψη του έργου.
Πέραν των παραπάνω, κατά την αυτοψία που διενεργήσαμε, διαπιστώθηκε ότι έχει εκτελεστεί το ανωτέρω έργο χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη (δεν έχει διαβιβαστεί στην υπηρεσία μας), χωρίς προδιαγραφές και στοιχειώδη τήρηση κανόνων καλής εκτέλεσης του περιβάλλοντα χώρου των ποδηλατοδρόμων. Το πλάτος αυτών ποικίλει κατά περίπτωση από 0,80 μ. έως 1,60 μ. και αρκετές περιπτώσεις, έως των 0,60 μ. (όπως π.χ. στην οδό Βορείου Ηπείρου)».
Έπειτα από τα παραπάνω, η διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να παράσχει συγκεκριμένες υποδείξεις και οδηγίες προς τον Δήμο Νέας Ερυθραίας «για την αποκατάσταση της νομιμότητας», όπως επισημαίνεται.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπότε αυτό το σχέδιο ήταν ενα τεράστιο φιάσκο, που μελετήθηκε λιγότερο και απο τον στολισμό των Χριστουγέννων; Οχι οτι εκπλήσομαι.
    Αναρωτιέμαι τελικά ποιός το πλήρωσε. Θέλω να πω οτι, αφού όπως φαίνεται είναι μία τεράστια αυθαιρεσία, πως γίνεται να χρησιμοποιήθηκε χρηματοδότηση της ΕΕ;

    Έχει τοποθετηθεί πουθενά πινακίδα όπως συνηθίζεται στα έργα, που να λέει προυπολογισμό, προέλευση των πόρων κλπ;

  2. στην παπανδρεου και βαρναλη εχει παντως πινακιδα, καλο ειναι μιλησεις και με τους μελετητες, προεκλογικα ειναι πολυ ευκολο να κανει καποιος θεμα αν και η αποφαση μιλαει κυριως για το στενεμα στην Βορειου Ηπειρου, οπως και για καποιους που καθε τοσο πανε στην περιφερεια και οπου αλλου. Για περισσοτερα μιλα καιμε τον μελετητη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.