Δελτίο Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 24/6/2017, μέσω του οποίου καταγγέλλει την τρομοκρατία και την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και των συμβασιούχων στους δήμους, που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

“Μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και την ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κυβέρνηση και ορισμένοι Αιρετοί, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μαστιγίου και του καρότου, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους.

Το δε Υπουργείο Υγείας έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για τους κινδύνους στη Δημόσια Υγεία από τα σκουπίδια, μετά από τέσσερις ημέρες απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν για τα απορρίμματα στην Τρίπολη, τον Πύργο και τη Ζάκυνθο, που επί μήνες στοιβάζονται στους δρόμους, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν βρήκε λέξη να πει.

Δεν υπάρχει εκεί κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία; Ο επιλεκτικός ζήλος του Υπουργείου Υγείας είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει για να καμφθεί ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το δίκαιο αίτημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Μία δέσμευση που επανειλημμένα έχει αναλάβει κατά το παρελθόν η κυβέρνηση, αλλά αθέτησε.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να υφίστανται τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που δια του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, άλλα λέει στους εργαζόμενους και άλλα στους Δημάρχους (δήθεν ότι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τέλος του χρόνου), ενώ από την άλλη, οι Δήμαρχοι (Ραφήνας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Καρπάθου κ.λπ.) άρχισαν ήδη τις απολύσεις των συμβασιούχων.

Παράλληλα, εντείνεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία. Οι Δήμαρχοι ζήλεψαν φαίνεται τη βία, τα ΜΑΤ και τα χημικά, με τα οποία υποδέχτηκε η κυβέρνηση τους χιλιάδες απεργούς.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον Δήμαρχο Χίου, ο οποίος με τη συνοδεία των Αστυνομικών Δυνάμεων και με κάποιους «καλοθελητές» προσπάθησε να «σπάσει» τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου. Καταγγέλλει επίσης τους φιλοκυβερνητικούς Δημάρχους και νεόκοπους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές», οι οποίοι προσπαθούν να εξωραΐσουν την κατάσταση και να δικαιολογήσουν την κυβερνητική πολιτική, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στους χειρισμούς των Δημάρχων και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει ακόμη μια φορά καθαρό ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές και ότι αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι η κυβέρνηση. Όλες οι συμβάσεις μπορούν να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται από 20 έως 30 μήνες στην καθαριότητα, μέχρι 5, 10 και 15 χρόνια στις Κοινωνικές υπηρεσίες και τους Παιδικούς Σταθμούς.

Η κυβέρνηση αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, ψήφισαν και ψηφίζουν μνημόνια που έχουν ανατρέψει πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ξεπουλούν τη Δημόσια περιουσία, ψηφίζουν Νόμους κατ’ εντολή των δανειστών και επικαλούνται το Σύνταγμα μόνο για να απολύσουν τους συμβασιούχους.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να εντείνουν τον αγώνα τους και να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση και πολλοί Δήμαρχοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Η κοινωνία είναι με το μέρος των απεργών, γιατί στον αγώνα το δικό μας βλέπουν τις δικές τους αγωνίες και την πάλη για μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και όλες τις κοινωνικές οργανώσεις να σταθούν στο πλάι των εργαζόμενων και των συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο Τομέα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.