Με πολύ κρύο κύλισε η εβδομάδα που μας πέρασε. Η θερμοκρασία από την Δευτέρα σημείωσε βουτιά με αποτέλεσμα να αισθανθούμε έντονα την παρουσία του επερχόμενου χειμώνα.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι βροχές στην ανατολική κυρίως ηπειρωτική χώρα άλλα και τα χιόνια στα ορεινά.
Στην περιοχή μας σημειώθηκε πρόσκαιρη ασθενής βροχή τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και τις βραδινές ώρες της Κυριακής ενώ την  Δευτέρα και την Τρίτη σημειωθήκαν αξιόλογα ποσά βροχόπτωσης συγκεκριμένα κοντά στα 15mm.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η θερμοκρασία την Παρασκευή έφτασε κοντά στους 24c ενώ την Τρίτη με το ζόρι και για πολύ λίγο άγγιξε τους 10c.
Από την Τετάρτη είχαμε σχετική ύφεση του καιρού χωρίς να λείψουν όμως οι τοπικές βροχές  σε κάποιες περιοχές ενώ η θερμοκρασία άρχισε δειλά δειλά να ανεβαίνει λίγο, άνοδος που συνεχίστηκε και τις επόμενες δύο μέρες.
Η άνοδος της θερμοκρασίας πάντως θα είναι πρόσκαιρη γιατί από το Σάββατο αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού και σημαντική εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας.
Είδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κάνει λόγω γι αυτή την μεταβολή που οφείλεται στην ψυχρή μετωπική επιφάνεια από την βορειοδυτική Ευρώπη  η οποία καθώς διασχίζει  την περιοχή της Αδριατικής οργανώνεται και διασχίζει ως σύστημα πλέον χαμηλό με μέτωπο το Σάββατο τον Ελλαδικό χώρο.
Με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται να επηρεάζονται κυρίως οι περιοχές αρχικά της δυτικής Ελλάδος και στην συνέχεια της Βόρειας και του ανατολικού Αιγαίου .Τα φαινόμενα στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα φαίνεται να έχουν μικρότερη διάρκεια ενώ στην Βόρεια ο καιρός θα είναι πιο συμπαγής ειδικά στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα.
Γενικά πάντως η μεταβολή αυτή δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μια και το σύστημα κινείται αρκετά γρήγορα ανατολικά και έτσι την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Η θερμοκρασία όπως είπαμε θα σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο από τα βόρεια ενώ σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί και την Κυριακή.
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας μια νέα μετωπική επιφάνεια φαίνεται να επηρεάζει την χώρα μας από τα βόρεια ενώ παράλληλα ευνοείται  και η δημιουργία αβαθούς χαμηλού στην περιοχή του Αιγαίου. Αυτή την φορά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια  ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Ουσιαστική βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη.
Και για την περιοχή μας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις προσεχείς ημέρες θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες ενώ η πιθανότητα για τοπικές βροχές εντοπίζεται κυρίως για τις  απογευματινές ώρες του Σαββάτου άλλα και για τα μέσα της εβδομάδος ενώ δεν αποκλείεται  να έχουμε και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους.
Η καιρική ανάλυση αποτελεί μια προσωπική – ερασιτεχνική προσέγγιση των συνθηκών ενώ πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο  ότι  επίσημος και αρμόδιος φορέας για την πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα είναι η Ε.Μ.Υ και καλό θα είναι όσοι έχουν να πραγματοποιήσουν κάποια δραστηριότητα που επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη του καιρού να ενημερώνονται από τα αναλυτικά καθημερινά δελτία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.