234-kyparisi.jpgΚυπαρίσια φύτρωσαν ξαφνικά στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου
Επιτέλους! Η διοίκηση υλοποιεί τις εξαγγελίες της για μια πράσινη πόλη. Σε ένα μικρό… κυπαρισσώνα μετατράπηκε ξαφνικά η κεντρική λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων και των επαγγελματιών. Τα αειθαλή κωνοφόρα δέντρα ύψους τεσσάρων μέτρων τοποθετήθηκαν μέσα σε γλάστρες στα πεζοδρόμια της λεωφόρου με πρωτοβουλία και εντολή της δημάρχου το προηγούμενο Σάββατο. Αρχικά πιστέψαμε πως πρόκειται για κίνηση καλλωπισμού της πόλης ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ κι εφόσον η Νέα Ερυθραία θα είχε την τιμητική της εκείνη την ημέρα στα κανάλια.
Τελικά το αίνιγμα λύθηκε. Πρόκειται για το χριστουγεννιάτικο στολισμό, αφού ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται επάνω τους τα πρώτα λαμπιόνια. Αντί για έλατα, κυπαρίσσια ή εν πάσει περιπτώσει, τύπου κυπαρίσσια. Σε πολλές περιπτώσεις, ατάκτως ριγμένα, σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών και τους αναγκάζουν να βγαίνουν στο οδόστρωμα ή επάνω σε διαβάσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Αλλά, ποιος τα υπολογίζει όλα αυτά σε μια πόλη που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να κινηθείς χωρίς το αυτοκίνητό σου; Το θεαθήναι φυγείν αδύνατο και η διοίκηση του δήμου βάλθηκε να μας εντυπωσιάσει. Η τόνωση της ψυχολογίας των δημοτών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το πρωτεύον. Αρκεί τα βλέμματα να αποτραβιούνται, έστω και για λίγο, από το άχαρο τοπίο που τα περιβάλλει. Περισσότερα από 100 τέτοια δέντρα αναπτύσσονται παντού επάνω στα πεζοδρόμια της λεωφόρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων ασχολούνται με την κηπουρική, θα πρέπει το καθένα να ξεπερνάει σε κόστος για τον δήμο τα 80 ευρώ και χωρίς βέβαια να συνυπολογίζονται τα υπόλοιπα παρελκόμενα που θα συμπληρώσουν το χριστουγεννιάτικο τοπίο μας.
Κάποιοι δημότες που μας ειδοποίησαν για το γεγονός, κάνουν λόγο για «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τη δημοτική αρχή με στόχο το θεαθήναι σε περιόδους οικονομικών ανοιγμάτων, ελλειμμάτων και δανείων», κάποιοι άλλοι ίσως το αντιμετωπίσουν πιο ελαφρά και γιορτινά. Αρκετοί επαγγελματίες διαμαρτύρονται επειδή τους κρύβουν τις διαφημιστικές πινακίδες τους. Η ΔΕΑΝΕ έχει γίνει ήδη  αποδέκτης τέτοιων παραπόνων. Το πλέον σίγουρο, όμως, είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις εμποδίζουν τους περαστικούς και δημιουργούν συνθήκες οδικής επικινδυνότητας, καθώς κρύβουν σήματα της Τροχαίας. Και όπως λέει και μια παροιμία, άλλωστε, «τα μεταξωτά βρακιά »  Σίγουρα θα είναι το θέμα συζήτησης των επόμενων ημερών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.