synergasia_logo

Οι δημοτικές παρατάξεις “Ανάσα”, “αλλάΖΩ” και “Πολίτες”, σας προσκαλούν να παρευρεθείτε την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 6 μ.μ. στην Βίλα Κώστα (Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία), στην παρουσίαση των βασικών αξόνων της προγραμματικής μας πρότασης και του εκλογικού συνδυασμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Για την Δημοτική Κίνηση “Ανάσᔨ Παναγιώτης Κανακάκης
Για την Δημοτική Κίνηση “αλλάΖΩ” Γιώργος Σκορδίλης
Για την Δημοτική Κίνηση “Πολίτες” Γιάννης Τσαγκάρης

Σε σχετική ανακοίνωσή της  η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αναφέρει:

Οι Δημοτικές κινήσεις «ΑΝΑΣΑ» ,«ΑΛΛΑΖΩ» και «ΠΟΛΙΤΕΣ» συνεκτιμώντας την γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, τις επιπτώσεις που αυτή επέφερε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και λαμβάνοντας υπ’ όψη το αίτημα της κοινωνίας για πραγματική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε με μία προγραμματική πρόταση μακράς πνοής.μέσα από ένα ενιαίο σχήμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ» βασίζεται πάνω σε θέσεις και αρχές, με στόχο την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προτάσεων, που θα φέρουν πραγματική αλλαγή στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο.

Μέσα σ’ αυτήν την κρίση που βιώνουμε, απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός που σ’ αυτόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει τον ρόλο της με σαφή προσανατολισμό, για να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας.

Η προγραμματική μας πρόταση για τα επόμενα χρόνια, οφείλει να στηριχτεί πάνω σε πέντε βασικούς άξονες.

  • Στην αναπτυξιακή πολιτική
  • Στην κοινωνική πολιτική
  • Στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος.
  • Στην οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Στην ανάπτυξη θεσμών άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στις αποφάσεις που την αφορούν.

Τονίζουμε επίσης ότι η υλοποίηση της προγραμματικής μας πρότασης συνοδεύεται από την ανάπτυξη των διεκδικήσεων του Δήμου απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ» έχει σκοπό να υπηρετήσει με συνέπεια τις παραπάνω θέσεις, προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διοίκησηςπου θα είναι απαλαγμένο από:

-τη δημαρχοκεντρική αντίληψη διοίκησης

-τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας

-από πρακτικές πελατειακού χαρακτήρα

-από συντεχνιακού χαρακτήρα εξαρτήσεις

και θα βασίζεται:

-στην αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών στο σύνολο του Δήμου

-στην απαρέγκλιτη λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων του Δήμου

-στον έλεγχο της υλοποίησης όλων των αποφάσεων από την αρμόδια Εκτελεστική Επιτροπή και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

-στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και του ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος των πολιτών.

Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να μην επιτραπεί να συρρικνωθεί περαιτέρωη δυνατότητα του Δήμου να υπηρετεί τον πολίτη, σε πείσμα όλων εκείνων που επιδιώκουν, εφαρμόζοντας μνημονιακές πολιτικές, την απαξίωση του θεσμού και στην μετατροπή του σε φτωχό συγγενή της κεντρικής διοίκησης.

Με την ένωση των δυνάμεών μας και την δυναμική που αποκτά η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ» δηλώνουμε παρόντες στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καταθέτοντας την προγραμματική μας πρόταση και απευθυνόμενοι σε κάθε ενεργό πολίτη και κάθε συλλογικότητα, που δεν είναι απλά άθροισμα παραγόντων, σε συστράτευση μαζί με την «ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ» για αλλαγή πλεύσης και αντίληψης στον τρόπο διοίκησης του Δήμου και την ουσιαστική συμμετοχή όλων μας στις λήψεις των αποφάσεων που αφορούν την πόλη και την ζωή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.