Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση, που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Η εκπαίδευση και το σχολείο δοκιμάζονται σκληρά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους.

Ο Δήμος Κηφισιάς δεν μένει αδιάφορος απέναντι στην οικονομική κρίση και στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Για το λόγο αυτό η πρόεδρος Μαρία Κεφαλά-Σαλματάνη και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» προχώρησαν στη δημιουργία προγράμματος «Εκπαιδευτικής Υποστηρικτικής Διδασκαλίας» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και αποφοίτους.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που φιλοξενείται στις αίθουσες του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Κηφισιάς, συμμετέχουν περισσότεροι από 50 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διδάσκονται όλα τα μαθήματα. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά 15 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, με συντονιστή τον καθηγητή μαθηματικών και Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Σκορδίλη, οι οποίοι παρέχουν αφιλοκερδώς εκπαιδευτική στήριξη στους μαθητές.

«Ο Δήμος Κηφισιάς δημιούργησε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, φιλοδοξώντας να δώσει μια ανάσα ανακούφισης σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων των παιδιών τους, αλλά και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την εξασφάλιση μιας εκπαίδευσης που προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές. Εμείς ως δημοτική αρχή, θα το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ευελπιστούμε ότι θα ανακουφιστεί η οικογένεια, δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει σήμερα» επισήμανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από τους καθηγητές και τους μαθητές για τη λειτουργία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.