Εν όψει των κρίσιμων εκλογών που έρχονται, όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας.
Αμφιβάλλουμε για την δημοκρατία μας, αμφιβάλλουμε για τις κυβερνήσεις, βλέπουμε πάντα τους επιτήδειους να περιμένουν για να αλώσουν το δημόσιο χώρο πέρα και πάνω από κόμματα και προβληματιζόμαστε.
Ας θυμηθούμε όμως κάποια πράγματα και ας σκεφθούμε, ας δούμε τα στοιχεία που μας δίνει το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ για την πατρίδα μας, στην φετινή έκθεση του για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, που απεικονίζουν την οικτρή αποτυχία του Πρωθυπουργού.
Για να πεισθούν και οι πιο δύσπιστοι.
Η χώρα μας κατατάσσεται 75η από τα 133 κράτη στη δικαστική ανεξαρτησία κάτι που όπως καταλαβαίνεται αν οι δικαστές αποφασίζουν ελεύθερα και χωρίς πολιτικές επιρροές. Πίσω από εμάς η Τζαμάικα και άλλα τέτοια ανεπτυγμένα κράτη.
Η Ελλάδα επίσης 93η όσον αφορά την διαφάνεια κατά την λήψη κυβερνητικών αποφάσεων, κάτι που σημαίνει ότι η διαφθορά είναι απίστευτη.
Η Ελλάδα στην 80η θέση, όσον αφορά την συνολική απόδοση της Αστυνομίας (καταχρήσεις στην εφαρμογή των νόμων και παραβιάσεις ατομικών δικαιωμάτων).
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 107η θέση, για την φοβερή της σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες (στρατιές γαλάζιων κομματικών συμβούλων που σεμνά και ταπεινά παίρνουν εκατομμύρια ευρώ) ενώ πάντα, τίποτα, δεν περισσεύει για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Όλα αυτά υποδηλώνουν την αποτυχία του σημερινού Πρωθυπουργού, που σεμνά και ταπεινά μας ανέβασε σε βάθρα αποτυχίας.
Τα στοιχεία αυτά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μας δείχνουν, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε.
Σκεφτείτε επίσης, πόση οργή και θλίψη μας έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2007 και το 2009 με τις φωτιές.
Σκεφτείτε το περιβάλλον, την διαφθορά, την οικονομία, την διασφάλιση της σύνταξης σας, την πρόνοια, την ακρίβεια, την ασφάλεια σας και την ανασφάλεια όλων και μην τους δώσετε τη ευκαιρία. Αρκετά μας εγγυήθηκαν, μας χρησιμοποίησαν, μας διασφάλισαν και μας χρησιμοποίησαν.
Αρκετά!
Άντε στο καλό και από το πεζοδρόμιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.