Ούτε και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κάνει την εισήγηση για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, κατ? επιταγή και εφαρμογή των εντολών του υπουργείου Παιδείας για τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων, δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα του «πειράματος».
Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εισήγησή του που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς: «Το Γυμνάσιο Εκάλης με 45 μαθητές και 7 αίθουσες δύναται να συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας με 270 μαθητές και 14 αίθουσες και  μπορεί να απορροφήσει 320 μαθητές, αν και θα δημιουργηθούν προβλήματα στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, διότι πιθανώς να μην μπορεί να στεγάσει όλους τους μαθητές και επιπλέον θα χρειαστεί μίσθωση οχημάτων». Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στην τελευταία του συνεδρίαση, έπειτα από έκτακτο θέμα που έθεσε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, εξέδωσε ψήφισμα κατά της κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης.
Όπως τονίζεται σε αυτό: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς απορρίπτει την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Αυτή η συγχώνευση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας, αλλά και ποιότητας της εκπαίδευσης στο κορεσμένο από μαθητές Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, ενώ θα στερήσει από τη Δημοτική Κοινότητα Εκάλης το μοναδικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και είναι αντίθετο με την οποιαδήποτε κατάργηση σχολικής μονάδας στα όρια του δήμου».
Ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ιδιαίτερα το παράδοξο, «ενώ από την 1η Ιανουαρίου έχουμε όλες τις αρμοδιότητες της εκπαίδευσης μέσω ??Καλλικράτη??, κάποιοι άλλοι αποφασίζουν ποια σχολεία θα καταργηθούν».
Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι κατακεραύνωσαν τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες, όπως τόνισαν, «μάς γυρίζουν σε εποχές ?60», πλην του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Πόλη Φως», Γιώργου Σκορδίλη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης και ψήφισε λευκό. Όπως είπε ο ίδιος αιτιολογώντας την ψήφο του, «δεν μπορεί να τηρήσει τις προϋποθέσεις, ενώ οι 150.000 ευρώ το χρόνο που θα δίνονται από τον δήμο για τη μίσθωση ενός σχολείου με 45 μαθητές, θα μπορούσαν να δοθούν για τη συμπλήρωση των υποδομών άλλων σχολείων της πόλης ή για τη δημιουργία νέου σχολείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.