Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας την Πέμπτη 17 Μαρτίου εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΑΛΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ.Η απόφασή μας αυτή υπαγορεύεται από τους εξής λόγους:? Θα δημιουργηθούν θέματα λειτουργίας και ποιότητας εκπαίδευσης στα οποία ο Προϊστάμενος Β? θμιας Εκπαίδευσης, που έκανε την εισήγηση, παραδέχεται την ύπαρξή τους, αλλά δεν μας εξασφαλίζει την λύση τους.? Η επάρκεια αιθουσών είναι οριακή και δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε για φέτος το φθινόπωρο. Το Γυμνάσιο έχει 11 τμήματα όπου θα φύγουν τα 3 τμήματα της Γ΄ τάξης και θα έρθουν άλλα 4 τμήματα από το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ερυθραίας και άλλα 3 τμήματα από την Εκάλη. Επίσης δεν γνωρίζουμε τον αριθμό εγγραφών που μπορεί να προκύψουν από ιδιωτικά σχολεία που κλείνουν και από μαθητές που φοιτούσαν σε ιδιωτικά και λόγων της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να συνεχίσουν να φοιτούν εκεί.Πιθανόν θα χρειαστούν 15, ακόμα και 16 αίθουσες. Ακόμα και αν φέτος επιτευχθεί η δημιουργία 14 τμημάτων, όσες και οι διαθέσιμες αίθουσες, είναι προσωρινή λύση, διότι από το 2ο και 3ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας, πέραν της φετινής ΣΤ΄ τάξης, που είναι 2 τμήματα, οι άλλες τάξεις είναι από 3 τμήματα, συνεπώς κάθε χρόνο αύξηση ενός τμήματος, άρα σε 3 χρόνια θα φτάσει τα 18 τμήματα. Όταν θα γίνουν οι εγγραφές και θα έχουμε τον αριθμό των μαθητών, τότε θα αναγκαστούμε να δημιουργήσουμε πολυμελή τμήματα, μέχρι 28 μαθητές λέει το υπουργείο, αλλά ούτε αυτός ο αριθμός είναι διασφαλισμένος διότι μπορεί να προκύψει θέμα έλλειψης εκπαιδευτικών -πολύ σύνηθες- διότι τα παραπάνω τμήματα χρειάζονται και το απαιτούμενο εκπαιδευτικό δυναμικό.Όμως μέσα στο γενικότερο κλίμα περικοπών κανείς μας δεν νοιώθει σίγουρος ότι θα περικοπούν μόνο οι σπατάλες στην Παιδεία, αλλά θα περικοπούν οι ανάγκες και η ίδια η εκπαίδευση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να στοιβάξουμε τα παιδιά μας σε αίθουσες, ούτε να ανεχτούμε ελλείψεις καθηγητών μέχρι τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα.Το μόνο όφελος που θα έχει το σχολείο μας θα είναι το υλικοτεχνικό υλικό του Γυμνασίου Εκάλης, το οποίο μας λείπει. Όμως οι ελλείψεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, υλικού εργαστηρίων, τηλεόραση, φωτοτυπικού είναι υποχρέωση σας να μας τα εξασφαλίσετε ούτως ή άλλως.? Επίσης συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης, τους οποίους αφήνεται χωρίς στέγη και τους υποχρεώνετε να μεταναστεύσουν από ένα σχολείο 45 μαθητών, όπου είχαν την απαιτούμενη προσοχή σε ένα σχολείο 350 μαθητών, που εκτός από το θέμα μεταφοράς, θα αντιμετωπίσουν και θέμα προσαρμογής, με αποτέλεσμα να τους απομακρύνετε από την εκπαίδευση.? Τέλος θα δημιουργήσετε ανασφάλεια στους μαθητές της Ν. Ερυθραίας για το αν θα βρουν θέση την επόμενη σχολική χρονιά και την μεθεπόμενη και στο μέλλον και αν δεν αναιρέσετε την απόφασή σας αυτή θα δημιουργήσετε ένα κύμα φυγής των μαθητών της Ν. Ερυθραίας σε άλλα σχολεία της περιοχής.
ΠρότασηΛόγω όλων των παραπάνω καλούμε τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία για τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δημάρχου Δήμου Κηφισιάς, Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας , Διευθυντών Γυμνασίων Εκάλης και Ν. Ερυθραίας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Εκάλης και Ν. Ερυθραίας και Δημοτικών Σχολείων Ν. Ερυθραίας κ.λ.π.) με τον Προϊστάμενο Β?θμιας εκπαίδευσης, σε χώρο του Δήμου Ν. Ερυθραίας, για την εξεύρεση λύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.