parelasi_epitropi_1

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση σε «θαυμαστή» σύμπνοια με τα ΜΜΕ της διαπλοκής με την οικονομική εξουσία, την πολιτική και εσχάτως και με το ποδόσφαιρο, προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στη δική τους οπτική για τις εκλογές.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, βρέθηκε πάντα στο πλάι των πολιτών, των εργαζόμενων, των απολυμένων, των ανέργων, αντιπαλεύοντας με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές, τον αυταρχισμό, τους πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τα διόδια, τα εργοστάσια βιομάζας, αλλά και οργανώνοντας συζητήσεις για τα κυβερνητικά μέτρα και τη διέξοδο προς όφελος του λαού και της χώρας.Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές, έχουμε όμως κριτήρια για τις εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές και Ευρωεκλογές), που πρέπει να οδηγήσουν τις λαϊκές τάξεις που πλήττονται και χρειάζονται ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τα κριτήρια

Προσανατολισμός ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές

  • Για τις Ευρωεκλογές το επιχείρημά τους είναι η «σταθερότητα» και το ότι οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα είχε χειρότερα αποτελέσματα. Ξεχνούν ότι η δική τους πολιτική (που τάχα μας έσωσε) έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα του 20ού και 21ου αιώνα σε καιρό ειρήνης, παγκοσμίως; Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε, σε καμμιά χώρα του κόσμου, τέτοια πτώση του εθνικού εισοδήματος όσο στην Ελλάδα την τετραετία των μνημονίων. Και τολμούν να μας λένε ότι αυτή η πολιτική έσωσε τη χώρα;
  • Ταυτόχρονα ορκίζονται στο όνομα της Ευρώπης, και αποκρύπτουν ότι τα 2/3 της τρόικας, το συνήθως στυγνότερο τμήμα της, είναι η Ε.Ε. και η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Οι ίδιοι που κατέστρεψαν την Κύπρο, με μια κυνική πολιτική απόφαση, χωρίς καμμία οικονομική δικαιολόγηση.
  • Για να μη μιλήσουμε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που δεν είναι ιδιοκτησία τους βεβαίως, για τα εργατικά δικαιώματα που έχουν γυρίσει στο μεσαίωνα, για τη δημοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των κατεπειγόντων, του μαύρου της ΕΡΤ, των αντισυνταγματικών χαρατσιών κλπ.
  • Ηκοινωνία θα τιμωρήσει όλους όσους συμμετείχαν κατά καιρούς στην υλοποίηση της μνημονιακής λαίλαπας, όσο και αν ορισμένοι από τους οποίους εμφανίζονται σήμερα κάτω από νέα ονόματα για να θολώσουν τα νερά. Αλλά και όσουςπασχίζουν να διασώσουν το σύστημα με επικοινωνιακά κόλπα, χωρίς να απαντούν στα κεντρικά ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας, γιατί έτσι θα γινόταν ξεκάθαρος ο ρόλος τους.
  • Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το κόλπο τους είναι άλλο: Τα πρόσωπα είναι τάχα αυτά που πρέπει να αξιολογήσουμε, όχι οι πολιτικές τις οποίες υπηρετούν. Αλλά ας σκεφτούμε: Είναι το ίδιο ένας δήμος που στηρίζει τους δημότες του που απολύονται ή μένουν απλήρωτοι από επιχειρήσεις της περιοχής, που στηρίζει τους δημότες του απέναντι στα χαράτσια (και όχι μόνον όσο οι δικοί του δε βρίσκονται στην κυβέρνηση), που στηρίζει τους ανέργους (με κατάργηση για παράδειγμα των δημοτικών τελών), που αντιδρά σε εργοστάσια που μολύνουν και υποβαθμίζουν την πόλη και σε διόδια που εμποδίζουν τις μετακινήσεις, που συμμετέχει και στηρίζει κινητοποιήσεις των δημοτών;Είναι το ίδιο με ένα δήμο που δεν κάνει τίποτα, που στα λόγια συμπαρίσταται και στην πράξη υπονομεύει τους αγώνες των δημοτών, ή ακόμα που υποστηρίζει ανοιχτά τις μνημονιακές πολιτικές ενάντια στους δημότες του και στους υπαλλήλους του, που στηρίζει τον Καλλικράτη και τη διάλυση όλων των δημοτικών υπηρεσιών;
  • Βλέπουμε συνδιασμούς που μιλάνε για την κρίση γενικά, σαν να ήταν φυσικό φαινόμενο για το οποίο κανένας δεν ευθύνεται, που δεν τολμούν να ξεστομίσουν ένα λόγο κριτικής, πόσο μάλλον να οργανώσουν την αντίσταση της κοινωνίας. Και που άφησαν και αφήνουν την αυτοδιοίκηση να γίνει φερέφωνο του αντιλαϊκού κράτους, με τις κοινωνικές της υπηρεσίες να εξαφανίζονται χωρίς αντίδραση, με σχολεία και νοσοκομεία να κλείνουν χωρίς να τους νοιάζει, με την ανεργία να σαρώνει χωρίς ίχνος στήριξης από αυτούς.
  • Τα πρόσωπα παίζουν κι αυτά το ρόλο τους. Η ηθική στάση είναι όμως αυτό που μετράει, η ανιδιοτέλεια, η αγωνιστικότητα, η συνέπεια, και το ανοιχτό μυαλό, και όχι η πολιτικάντικος καιροσκοπισμός. Και είναι πρόσωπα των κινημάτωνπου πρέπει να στηρίξουμε, ανατρέποντας την παράδοση του παραγοντισμού.

Σταθερός αντιφασιστικός προσανατολισμός

Γιατί στη χώρα αλλά πλέον και στην Κηφισιά, το απεχθές πρόσωπο του φασισμού, κρυμμένο πίσω από αντιμνημονιακό προσωπείο και τροφοδοτούμενο από την κρίση, προσπαθεί να διαβρώσει σαν τον καρκίνο την κοινωνία. Με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους που ο Χίτλερ ή ο Μουσσολίνι χρησιμοποίησαν στο παρελθόν, και που ο φασισμός χρησιμοποιεί και σήμερα στην Ευρώπη, στη Ουκρανία και όπου αλλού:Με αντισυστημική ρητορική αλλά ταυτόχρονα στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, με χτύπημα των αγώνων των εργαζομένων, με τραμπουκισμούς (γνωστούς και στην Κηφισιά), με άτομα του υποκόσμου και της νύχτας στο σκληρό τους πυρήνα, με προσπάθεια προσεταιρισμού ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας, που αγνοούν την ιστορία του φασισμού και των συνεπειών του.

Ο λαός απέναντι στο πελατειακό κατεστημένο

Ένα σιχαμερό πελατειακό τοπικό κατεστημένο μαστίζει την Κηφισιά, και όχι μόνο. Δημοτικοί υπάλληλοι που εκβιάζεται η συμμετοχή τους σε μηχανισμούς της τοπικής εξουσίας, άνεργοι – όμηροι υποσχέσεων για 5 μηνη απασχόληση των 500 Ευρώ, μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις που γίνονται εκβιασμοί και ευκαιρία για «ταξίματα», μαυρογιαλούρικες πραχτικές που χλευάστηκαν στις πλατείες πριν 2 χρόνια θα γίνουν σήμερα καθεστώς;

Οργάνωση της αποφασιστικής συμμετοχήςτου λαού για ανάταξη της κοινωνίας

Ισχύει γενικά, αλλά ακόμα περισσότερο σε δημοτικό επίπεδο: Αυτό που χρειάζεται σήμερα ητσακισμένη Ελληνική κοινωνία είναιένα αναζωογονητικό κίνημα συμμετοχής που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι εδώ κεντρικός, αφού αποτελεί το πρώτο βήμα συμμετοχής.Ο δήμος οφείλει να οργανώσει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα και τις συνθήκες επίλυσής τους, τη συζήτηση, και τη λήψη αποφάσεων μέσα από νέους θεσμούς, ακόμα και όταν αυτοί δεν προβλέπονται από το κράτος. Να συμβάλει στη δημιουργία συλλογικοτήτων, στα σχολεία, στον αθλητισμό, στη γειτονιά, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στη νεανική δημιουργία, παντού. Να δίνει ρόλο σε όλες τις υπάρχουσες προσπάθειες, να τις κάνει συμμέτοχες στο σχεδιασμό, την εκτέλεση και τον έλεγχο των δημοτικών δράσεων. Να οργανώσει την κοινωνία, την αλληλεγγύη και τους αγώνες, ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.Να προωθήσει την κοινή δράση, χωρίς απόκρυψη των διαφορετικών πιθανά οπτικών που οδηγούν την κάθε προσπάθεια.

Κριτήριό μας η πράξη και όχι τα λόγια

Από λόγια έχουμε χορτάσει. Είναι η πράξη που κρίνει την αξιοπιστία των φορέων. Πως συμπεριφέρθηκαν κόμματα, παρατάξεις, συνδυασμοί και πρόσωπα στο παρελθόν, σχετικά με τα κριτήρια που προαναφέραμε. Σε τι αγώνες συμμετείχαν (αν συμμετείχαν), πως προσπάθησαν (αν προσπάθησαν) να εντάξουν τη λαϊκή συμμετοχή στους σχεδιασμούς τους, πως απάντησαν σε αντιλαϊκές απαιτήσεις της εξουσίας και σε δίκαια αιτήματα των δημοτών; Όσο για τους «νέους», είναι πραγματικά νέοι ή παλιοί γνώριμοι; Και πως τοποθετούνται σε θέματα όπως τα παραπάνω; Γιατί και η μη τοποθέτηση, είναι θέση!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ 

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

E-mail: epitropikifisias@gmail.com, internet:http://epitropikifisias.blogspot.gr

FacebookTwitter: Επιτροπή Κηφισιάς,Tηλ: 6974105775

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ – ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ» στη Κηφισιά 14/5
Επόμενο άρθροΟ ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς στηρίζει “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” και Παναγιώτη Κανακάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.