Ρύθμιση για δημοτικά τέλη
Τη δυνατότητα να εισπράττονται τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος και από τον εναλλακτικό προμηθευτή πλην της ΔΕΗ δίνει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μάλιστα, με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στον προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος να προβαίνει στη διακοπή του σε περίπτωση μη καταβολής των παραπάνω ποσών από τον καταναλωτή και στην περίπτωση που δεν ζητηθεί από τον υπόχρεο η επαναχορήγηση του ρεύματος εντός τριών μηνών από τη διακοπή του, ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας γνωστοποιεί στον οικείο δήμο τα στοιχεία των οφειλών του, προκειμένου αυτός να προβεί στην είσπραξή του.

«Τακτοποίηση» αυθαιρέτων
Την τακτοποίηση των περίπου 1,2 εκατομμυρίου αυθαιρέτων είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς αυτό που προέχει είναι να «πέσει χρήμα στα δημόσια ταμεία», στο πλαίσιο του μνημονίου. Υπολογίζει φέτος να εισπραχθούν 800 εκατ. ευρώ από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Τα σενάρια που διερευνώνται θα είναι στο πρότυπο της ρύθμισης που έγινε πέρυσι για τους ημιυπαίθριους. Δηλαδή, θα γίνει «τακτοποίηση» και όχι «νομιμοποίηση» με δραστική μείωση των προστίμων ανέγερσης και απάλειψη του προστίμου διατήρησης, ειδική μέριμνα για πρώτη κατοικία και εφαρμογή εισοδηματικών και οικογενειακών κριτηρίων. Μόνο που και σε αυτήν την περίπτωση, οι Πολεοδομίες που έχουν περιέλθει πλέον στους δήμους θα αναλάβουν την όλη διαδικασία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν θα έχουν και κάποιο όφελος από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ελεγχόμενη στάθμευση
προς αναθεώρηση
Σε αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης προχωράει η διοίκηση του δήμου στις περιοχές όπου εφαρμόζεται σήμερα το σύστημα. Η σχετική εισήγηση αναμένεται μέσα στο Μάιο και θα δρομολογηθεί κλιμακωτή χρέωση, ανάλογα με τα σημεία στάθμευσης και τη ζήτηση που έχουν σε ώρες αιχμής, ώστε να εναλλάσσονται οι θέσεις, αλλά και να γίνει «δικαιότερο» τιμολογιακά το σύστημα, λόγω και οικονομικής κρίσης. Ίδωμεν?

«Γιάννης κερνά
και Γιάννης πίνει»
Με αφορμή την υπόθεση της «παράνομης καντίνας» έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας στην οδό Λεβίδου, για την οποία κατηγορούνται ο πρώην αντιδήμαρχος Β. Κωνσταντακόπουλος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γ. Κατσίμπας, έρχεται στην επιφάνεια και μια άλλη πτυχή της κακοδιοίκησης, τα σκήπτρα της οποίας κατέχουν οι δήμοι, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Η πτυχή εκείνη, δηλαδή, όπου «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Γιατί εκτός από τα ρουσφέτια σε δημότες, το «ρουσφέτι» από αντιδήμαρχο σε δημοτικό σύμβουλο του ίδιου συνδυασμού, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η συνέχεια στο ακροατήριο?

Προηγούμενο άρθρο«Αι Γενεαί Πάσαι»
Επόμενο άρθροΔιακρίσεις στο ποδόσφαιρο για τις ακαδημίες του Πανερυθραϊκού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.