Στην περιοχή του Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης με πόρους της Νομαρχίας Αθηνών

Την εντολή στη δήμαρχο για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας Αθηνών και Δήμου Νέας Ερυθραίας για το έργο «ενίσχυση αστικού πρασίνου στην περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης», προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ, έδωσε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.
Σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο που θα δημιουργηθεί στα βόρεια προάστια, φυσική συνέχεια του πάρκου «Ανδρέα Παπανδρέου», εκτάσεως 30 περίπου στρεμμάτων, η χρηματοδότηση του οποίου θα καλυφθεί από πόρους της Νομαρχίας Αθηνών. Ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2010 με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια θα περιέλθει ως σύμβαση στον ενοποιημένο Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος θα έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για τη δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Αττικής, πλέον, εφόσον η νομαρχία καταργείται λόγω «Καλλικράτη».
Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί με το σύστημα προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη-κατασκευή. Όπως περιγράφεται στην προμελέτη, προτείνονται χώροι πρασίνου, χώροι περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκι, υδάτινο στοιχείο, πέργκολες, κερκίδες για τη δημιουργία μικρού θεάτρου, παγκάκια, χώροι στάθμευσης, φυλάκιο, αποθήκη, αποχωρητήρια, αποδυτήρια, φωτισμός όλου του χώρου, άρδευση, ύδρευση, αποχετεύσεις.
Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη έκανε λόγο για «οριστικοποιημένο έργο που θα τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας έπειτα και θα κατασκευαστεί τον επόμενο χρόνο, επ? ωφελεία του διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς».
Η Κατερίνα Μουστάκη από την πλευρά της αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν πουθενά αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι ήδη διαμορφωμένες στην περιοχή και πρότεινε να δημιουργηθεί μεταξύ άλλων και βοτανικός κήπος για τα παιδιά.
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Παπαϊωάννου πρότεινε να δημιουργηθεί και εκκλησία μέσα στο πάρκο των 30 στρεμμάτων, αν και σε χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου δεν είναι δυνατόν να ανεγερθεί κάποιο κτίσμα, πέραν των βασικών υποδομών που μπορεί να εξυπηρετούν τις ανάγκες του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.