giannoy_petros.jpgΣτη δημόσια λογοδοσία της η κ. Δήμαρχος κλίθηκε μεταξύ άλλων να απαντήσει στις εξής ερωτήσεις :
    Πόσο μειώθηκε ο όγκος των  απορριμμάτων που οδηγήθηκαν  στη χωματερή το χρόνο που πέρασε  εξ αιτίας της ανακύκλωσης;
    Πόσο μειώθηκαν οι απώλειες νερού στο δίκτυο;
    Γιατί η Διοίκηση δεν σταμάτησε την αυθαίρετη κατασκευή στο Δημόσιο χώρο δίπλα στο Γυμνάσιο;
Οι  απαντήσεις στα δύο πρώτα ερωτήματα οφείλουν να είναι συγκεκριμένες και ποσοτικές.
Στην πρώτη ερώτηση σχετικά  με τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στη χωματερή η απάντηση της Διοίκησης ήταν αποστομωτική. Δεν γνωρίζει γιατί δεν ζυγίζονται τα απορριμματοφόρα.
Στη δεύτερη ερώτηση δεν υπήρξε απάντηση.
Στη τρίτη ερώτηση απάντηση λάβαμε από την εφημερίδα «Για τις αυθαίρετες κατασκευές που αναφέρεστε μάλλον εσείς έχετε κλείσει το μάτι σε όσες άλλες αυθαιρεσίες υπάρχουν στην πόλη και περιορίζεστε μόνο σε αυτή. Μήπως θα πρέπει να δούμε συλλογικά το πρόβλημα κάνοντας αυτοκριτική και χωρίς διακρίσεις;» μας λέει η κ. Δήμαρχος.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Γράφει στην επιστολή της η κ. Δήμαρχος απαντώντας  στο Γ. Τσαγκάρη «Η συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης απέφερε ως δωρεά ένα απορριμματοφόρο όχημα και καλύτερη ανάπτυξη των κάδων προς εξυπηρέτηση των Δημοτών».
Ψέμα 1ον : Η δωρεά οχήματος προβλεπόταν στη σύμβαση της Εταιρείας με την προηγούμενη Διοίκηση (Εάν έχετε υπογράψει νέα να την παρουσιάσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο). Δεν είχε υλοποιηθεί γιατί είχε κριθεί ότι το κόστος λειτουργίας θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό της ενοικίασης οχήματος από ιδιώτη, που θα τον βάραιναν όλα τα λειτουργικά έξοδα της αποκομιδής (προσωπικό έξοδα κίνησης συντήρησης αυτοκινήτου κ.λ.π ). Αλήθεια υπάρχει μελέτη που η σημερινή Διοίκηση μπορεί να επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο; Εάν υπάρχει να την παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ψέμα 2ον : Οι κάδοι αμφιβάλουμε εάν έχουν αυξηθεί και σίγουρα δεν υπάρχει  ακόμη καμιά μελέτη χωροθέτησής τους. Εάν υπάρχει να την παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Βέβαια καμιά κριτική δεν μπορεί να γίνει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων που απουσιάζει από τις προτεραιότητες της Διοίκησης. Εάν υπάρχει να το παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για την καθαριότητα επανειλημμένα έχουμε γράψει ότι μέχρι το 2010 ο Δήμος μας σταδιακά οφείλει να μειώσει το σύνολο των αποβλήτων, που οδηγούνται σε ταφή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% (νόμος 2939/01).  Σε αυτό το ποσοστό θα κριθεί η Διοίκηση και όχι στα φιλολογικού περιεχομένου, περί ανακύκλωσης, λόγια της κ. Δημάρχου.
Τελικά κ. Δήμαρχε στο βαθμό που δεν ζυγίζονται τα απορριμματοφόρα, αγνοείτε τον όγκο σκουπιδιών που παράγουμε, αγνοείτε ως εκ τούτου  πόσο στοιχίζει στον Δημότη η αποκομιδή ενός κιλού σκουπιδιών. Πώς λοιπόν προχωράτε σε αγορές μηχανοκίνητου εξοπλισμού και  προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, χωρίς καμιά στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη ;
Θα την κάνετε άραγε πριν να εισηγηθείτε την επόμενη αύξηση των  δημοτικών τελών ;

ΝΕΡΟ ΤΟ 50% ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟ 50  ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Περίπου ο μισός όγκος νερού με τον οποίο τροφοδοτείται το δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας  χάνεται στη διαδρομή. Τι κάνατε κ. Δήμαρχε ώστε να μειωθούν αυτές οι απώλειες;
Ένα ποσοστό από το  νερό αυτό προέρχεται από την ΕΥΔΑΠ και ένα ποσοστό από τις γεωτρήσεις του Δήμου. Εάν η σχέση αυτή έχει ανατραπεί υπέρ του νερού της Ερυθραίας αυτό οφείλεται κυρίως στη φύση κ. Δήμαρχε.  Η μείωση όμως των απωλειών οφείλεται στη δική σας  επέμβαση. Πόσο λοιπόν επί της % έχετε μειώσει τις απώλειες; Ή μήπως ακόμη έχετε την εντύπωση ότι το νερό της Ερυθραίας είναι ευλογημένο και για το λόγο αυτό ανεξάντλητο.
Από τα οικονομικά στοιχεία του 2007 προκύπτει επίσης πως οι μισοί καταναλωτές πληρώνουν και οι άλλοι μισοί όχι.
Πόσα λοιπόν από τα χρήματα που χρωστούν στο Δήμο για κατανάλωση νερού εισπράξατε το 2007 κ. Δήμαρχε; Τι σας εμπόδισε να τα εισπράξετε;
Είναι βέβαια περιττό να αναφερθούμε στην ολοκληρωτική άγνοια της Διοίκησης του πλαισίου  με το οποίο οφείλει η Χώρα μας να διαχειρισθεί πλέον  τους υδάτινους πόρους.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αρχές του 2007 έγινε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυθαίρετες κατασκευές στο δημόσιο χώρο,  παρακείμενα του Γυμνασίου, που φιλοξενείται η Ένωση των Μικρασιατών.
Αρχές του 2008 γίνεται καταγγελία από τη δημοτική παράταξη «Οι Πολίτες» στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυθαίρετη κατασκευή στο ίδιο χώρο.
Μετά από 3 μήνες περίπου η αυθαιρεσία ολοκληρώνεται.
Με την απάντηση της στη σχετική ερώτηση (βλέπε παραπάνω) η κ. Δήμαρχος προσπαθεί να είναι ισοπεδωτική και να τα φέρει όλα στο επίπεδό της, κλασικό δείγμα πολιτικού  λαϊκισμού. Για την αυθαιρεσία όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης μας ενημερώνει και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μιλάμε. Προσδοκία της είναι η συνένοχη σιωπή υπό το βάρος του πολιτικού κόστους, που μπορεί να έχει μια αντιπαράθεση με το συγκεκριμένο σωματείο.
Σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει (βλέπε σιωπή των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων ). Αγνοεί όμως ότι στην επικράτεια της κατοικούν κάποιο περίεργοι «γαλάτες», που ακόμη αντιστέκονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.