Ο δήμαρχος για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Νορβηγία

«Οι κοινωνίες οι οποίες θέλουν να είναι ανοιχτές, αλλά να συμπιέζουν με τον τρόπο ζωής τόσο πολύ τους ανθρώπους, παράγουν τέτοιους εγκληματίες. Πιστεύω ότι οι κοινωνίες αυτές της Σκανδιναβίας, με πάρα πολλές ελευθερίες, με πολύ διαφορετικές νοοτροπίες από αυτές του νότου, της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Ελλάδας, που έχει τις παραδόσεις και την ιστορία της, μπορούν και υποθάλπουν εγκληματίες. Η απόσταση από άνθρωπο σε άνθρωπο, εάν εδώ πρόκειται για μια κλειστή πόρτα στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, εκεί είναι μίλια μακριά. Και αυτές οι αποστάσεις δημιουργούν τέτοιες ψυχοσυνθέσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν εγκληματίες με τα γνωστά αποτελέσματα. Ας ανοίξουμε, λοιπόν, όχι μόνο τις κοινωνίες, αλλά και τις καρδιές και τα σπίτια μας κι ας είμαστε φιλικοί μεταξύ μας για να αποτρέψουμε τέτοια πράγματα. Νομίζω πως οι Έλληνες έχουμε και την παράδοση και την παιδεία να προστατεύσουμε την κοινωνία που κληρονομήσαμε και δημιουργήσαμε για να την κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο». Τάδε έφη Νίκος Χιωτάκης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διπλή πολύνεκρη επίθεση στη Νορβηγία από ακροδεξιό δράστη. Δικά σας τα συμπεράσματα για την τοποθέτηση του δημάρχου, «με διαφορετική διάσταση», όπως επεσήμανε και ο ίδιος.

Βασίλης Βάρσος «Πυξ Λαξ»

Ο Βασίλης Βάρσος, ωστόσο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε εκφράσει πρώτος τη θλίψη όλων για το μακελειό στη Νορβηγία με την επισήμανση ότι «οι πυροβολημένοι πολλαπλασιάζονται και πρέπει να έχουμε το νου μας». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μεταφέρει και τα θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη. Αλλά και να ευλογήσει τα γένια του -που πράγματι έχει αρχίσει να ξαναφήνει- με την επιλογή του ως δήμαρχος Κηφισιάς τότε να φέρει του ΠΥΞ ΛΑΞ στο Ζηρίνειο, δικαιωμένος εκ του αποτελέσματος από την πρόσφατη συναυλία του πάλαι ποτέ συγκροτήματος με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων θαυμαστών τους στο ΟΑΚΑ. Να «τσιγκλήσει», τέλος, τον αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας Στάθη Κύρλο, λέγοντας πως «είναι πιο εύκολο να βρεις το δεσπότη (Κύριλλο) παρά τον Κύρλο στη Νέα Ερυθραία»…

Ο δεσπότης και ο προφήτης?

«Είμαι παιδί της Νέας Ερυθραίας και όποιος θέλει με βρίσκει. Αν δε με βρίσκει, τον βρίσκω εγώ», απάντησε ο αντιδήμαρχος Στάθης Κύρλος στον Βασίλη Βάρσο. Και κάτι θύμισε από εκείνο το γνωμικό με το βουνό και τον Μωάμεθ, που πάει ο Μωάμεθ στο βουνό. Όχι δεσπότης, δηλαδή, αλλά προφήτης?

Ακτιβισμός με «πειρατεία» λεωφορείου  

Μια πράξη ακτιβισμού από τον δήμο υποστήριξε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης για τις περικοπές των λεωφορειακών γραμμών. Έκανε λόγο για «πειρατεία» σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, για να το οδηγήσουν στο κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας, το οποίο έχασε τη συγκοινωνιακή του σύνδεση, μοναδικό, πιθανώς, φαινόμενο για κοιμητήριο στην Αττική. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Μετά τον ΟΚΑΝΑ? ο ΟΑΣΑ.

Έφτασαν μέχρι τη Δροσιά?  

Μέχρι τη? Δροσιά έφτασαν τα συνεργεία πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς προκειμένου να καθαρίσουν αστικές, περιαστικές δασικές εκτάσεις και ρέματα για το κίνδυνο πυρκαγιάς. Αυτό επεσήμανε ο Βασίλης Βάρσος, αναφερόμενος προς τον πολιτικό προϊστάμενο του έργου, Φώτη Δημάκη. Ο τελευταίος, ωστόσο, επεσήμανε πως οι αστεϊσμοί καλό θα είναι να γίνονται κατ? ιδίαν, εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Απτόητος ο Βασίλης Βάρσος, δήλωσε πως απλώς είπε ένα μπράβο που φρόντισαν και την πόρτα του γείτονα για χάρη της δικής τους, αλλά βρήκε και τον μπελά του από πάνω. Και αμέσως μετά πέταξε την μπηχτή στο Φώτη Δημάκη: «Όχι 100 η αλεπού, 101 τ? αλεπουδάκι». Δηλαδή, μην κάνεις τον έξυπνο, δε γίνεται να είναι η αλεπού 100 (χρονών) και το αλεπουδάκι 101. Ο Φώτης Δημάκης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, αλλά οι «πονηριές» δεν είχαν και συνέχεια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.