giatroi-660-2_5 01

Τα τελευταία χρόνια , στο Βόρειο τομέα της Αττικής, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου.Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας. Τα νοσηλευτικά τμήματα λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Το Αμαλία Φλέμιγκ, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν. Με 300 εργαζόμενους λιγότερους και θαλάμους άδειους, υπολειτουργεί.

Για το επόμενο διάστημα έχουμε μπροστά μας νέα κλεισίματα Νοσοκομείων, διαθεσιμότητες και απολύσεις προσωπικού, σύστημα εφημεριών που θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω, ξεπούλημα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, κατάργηση κάθε δωρεάν υπηρεσίας υγείας Στο στόχαστρο δε διστάζουν να βάλουν και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη περιοχή το Παίδων Πεντέλης με αρχή το κλείσιμο των μαγειρείων και τη συγχώνευση τους στο Σισμανόγλειο, χωρίς να παίρνεται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διατροφικών αναγκών των παιδιατρικών ασθενών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η δημόσια υγεία πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των γιατρών και των εργαζομένων στον χώρο της υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής των εργαζομένων στην υγεία, των χρηστών υπηρεσιών υγείας και των τοπικών κοινωνιών, που θα οργανώνει κοινές δράσεις για την άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού χαρατσιού που επιβλήθηκε στην υγεία και θα παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να μην αποκλειστεί κανένας ασθενής από το δημόσιο σύστημα υγείας όταν το έχει ανάγκη.

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στηρίζουμε τις αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων των τριών νοσοκομείων Σισμανόγλειο,  Αμ. Φλέμινγκ, Παίδων Πεντέλης) για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι από τους χώρους που
πλήττονται, κόμματα και φορείς της περιοχής, νε λαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες υπάρχει η ανάγκη να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Στα σχέδια της κυ βέρνησης είναι να ιδιωτικοποιήσουν και να ξεπουλήσουν νοσοκομεία, σχολεία, νερό, ρεύμα, παραλίες, δάση. Χρειάζεται να μας βρουν μπροστά τους.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
• ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

Καλούμε στη Συγκέντρωση-Συζήτηση που οργανώνουν τα Σωμ. Εργαζ. των τριών νοσοκομείων την Παρασκευή 11/7 στις 7μμ
στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση

Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.