Κατά τις εργασίες διάνοιξης βρέθηκαν μια δεξαμενή, μια αρχαία οδός  και ένα κτήριο της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου

Σε αρχαιολογικά ευρήματα της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου «σκόνταψε» η διάνοιξη για την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού ακαθάρτων στην οδό Ερυμάνθου της Νέας Κηφισιάς.
Οι εργασίες σταμάτησαν και ο εργολάβος άνοιξε νέο μέτωπο κατασκευής του έργου από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, καθώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία κατέγραψε ως σημαντικά τα αρχαία οικοδομικά κατάλοιπα.
Συγκεκριμένα, στην οδό Ερυμάνθου και στη συμβολή της με την οδό Πηγών, απέναντι από το γήπεδο του Ελπιδοφόρου,  βρέθηκαν μια δεξαμενή, μια αρχαία οδός και ένα κτίριο Η υπηρεσία αναστήλωσης θα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να διατηρηθούν τα καλύτερα σωζόμενα.
Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Μάρκος Μαρκεσίνης, σήμερα έχουν διευθετηθεί τα θέματα της αρχαιολογίας, έχει δοθεί από τον δήμο άδεια τομής οδοστρώματος και εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού στην οδό Ερυμάνθου θα διαρκέσουν τρεις μήνες από την έναρξή τους. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης όλου του έργου, που αναμένεται να δώσει λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα πολλών περιοχών, είναι για το Νοέμβριο του 2012, αλλά είναι πιθανό να δοθεί παράταση.
Τα δευτερεύοντα δίκτυα που θα συνδεθούν στον παρακηφήσιο αγωγό ακαθάρτων είναι από τη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς οι περιοχές Γράμμος Φοίνικας και Αδάμες και από τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κέδρων, Λ. Θησέως, Πεντέλης, Διός, Υακίνθου, Θέτιδος, Κιθαιρώνος, Καλλιρόης, Λαμπράκη, Πλουτάρχου, Δρυάδων, παράδρομος Χαλκίδος, Αγ. Γερασίμου, Γ. Βλάχου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδή και εμείς πιστεύουμε στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση όλων των κατοίκων της Κηφισιάς, μας προκαλεί έκπληξη που δεν γίνεται αναφορά, ότι τις παραπάνω απαντήσεις για ύπαρξη αρχαίων στις Αδάμες, τις έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς όπως ο ίδιος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από έγγραφο αίτημα-έλεγχο προς τη δημοτική αρχή, του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παναγιώτη Κανακάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.