Επί ποδός και σε διαρκή ετοιμότητα βρέθηκαν τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς καθ? όλη της διάρκεια του τριημέρου της χιονόπτωσης, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα που είχε ο δήμος στη διάθεσή του, ενώ μοιράστηκε αλάτι σε κατοίκους και επαγγελματίες.
Το σχέδιο ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά. Στο αμαξοστάσιο του δήμου στην οδό Βιλτανιώτη λειτουργούσε τηλεφωνικό κέντρο υποδοχής τηλεφωνημάτων από δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυπταν. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου, παρά την πυκνή χιονόπτωση που έπεφτε από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και συνεχίστηκε μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, γινόταν κανονικά.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τη χιονόπτωση αντιμετώπισαν οι βορειοανατολικές περιοχές στην Πολιτεία, στο Κεφαλάρι και την Εκάλη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου, κάποια μικροπροβλήματα που προέκυψαν, λύθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, δεν χρειάστηκε να παραμείνει κλειστός κανένας δρόμος πάνω από μια ώρα, ενώ δεν σταμάτησαν οι συγκοινωνίες σε καμία από τις διαδρομές τους. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά έξι οχήματα που μοίραζαν αλάτι, έξι φορτωτές και δυο εκχιονιστικές λεπίδες. Όπου απαιτήθηκε, έγινε ρίψη άλατος, το οποίο είχε ήδη προμηθευτεί ο δήμος. Η συμβολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν δυο αυτοκίνητα με αλάτι από την αποθήκη τους στα Κιούρκα και η συνδρομή της αιρετής Περιφέρειας Αττικής ήταν ο καθαρισμός με εκχιονιστικά μηχανήματα της Χαρ. Τρικούπη, από τα Μελίσσια μέχρι την οδό Ελαιών και την Εθνική Οδό. Όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο το ανέλαβαν τα εκχιονιστικά του δήμου.
Λόγω του δυνατού αέρα που φυσούσε από τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης ξεριζώθηκαν δέντρα και έσπασαν τεράστια κλαδιά σε διάφορους δρόμους της Κηφισιάς, τα οποία απομακρύνθηκαν από τα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς τέθηκαν σε επιφυλακή και την επόμενη μέρα της χιονόπτωσης, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν και υπήρχε παγετός, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν προμηθευτεί με επιπλέον 20 τόνους αλατιού.

Κλειστά τα σχολεία
Παρά το «αλαλούμ» που παρατηρήθηκε μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και δήμων για το ποιος έχει τη σχετική αρμοδιότητα, κλειστά παρέμειναν την Τρίτη 8 Μαρτίου και την Τετάρτη 9 Μαρτίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς κι έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Την πρώτη μέρα της χιονόπτωσης, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα για την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους. Οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία παρέμειναν ανοιχτοί την πρώτη μέρα της χιονόπτωσης για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των εργαζόμενων γονέων, ενώ την επόμενη μέρα έκλεισαν μόνο οι σταθμοί της Νέας Ερυθραίας και αυτό λόγω του γεγονότος ότι δεν προσήλθαν παιδιά, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.