Δεν χρωστάμε, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, που επιβάλλει η κυβέρνηση, κατ΄εντολήν της τρόικας» είπαν δεκάδες Κηφισιώτες που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 26/9 στην εφορία Κηφισιάς, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα.
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Χάρης Σμυρνιώτης με μια μικρή εισαγωγή, για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα, πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο και τη δράση της όλο αυτό το διάστημα.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Αδριανός αναφέρθηκε στα κυβερνητικά χαράτσια, στον αντισυνταγματικό τους χαρακτήρα, στο ότι αυτά δεν αποτρέπουν τη χρεοκοπία αλλά διασφαλίζουν τα κέρδη των πιστωτών, οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, και διαλύουν τη χώρα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη της πολιτικής δράσης για συλλογική και οργανωμένη αντίσταση του λαού στην επιβολή τους, με τη συμμετοχή σε αγωνιστικές διαδικασίες άρνησης πληρωμής, με τη μη πληρωμή των χαρατσιών, καθώς και στις πρακτικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν όπως κατάθεση Δήλωσης Αντίθεσης Πληρωμής κ.λ.π.
Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο πολλοί από τους παρόντες, για να που εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα, απέχθεια για τις πολιτικές της κυβέρνησης, μάλιστα κάποιοι τς χαρακτήρισαν «προδοτικές» και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους για συνέχιση του αγώνα.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να ενημερώσουν, να εμψυχώσουν και να προτρέψουν σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις τόσο τοπικά μέσω της Επιτροπής Αγώνα, όσο και σε κεντρικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και του Συντάγματος, τους φίλους, γείτονες και συναδέλφους τους.
Στη συγκέντρωση αποφασίστηκαν τα εξής:
Μάζεμα αντιγράφων των εκκαθαριστικών για τα χαράτσια (με σβησμένα ονόματα και ΑΦΜ) την Πέμπτη 7-8:30 μ.μ. έξω από το Βερόπουλο της Κάτω Κηφισιάς (Αχαρνών 80). Η Επιτροπή Αγώνα θα βρίσκεται εκεί για το μάζεμα των εκκαθαριστικών.
Συγκέντρωση την Παρασκευή 30/9 (τελευταία ημέρα πληρωμής του χαρατσιού της «αλληλεγγύης»), στις 8 το πρωί, στην εφορία Κηφισιάς (Αχαρνών 43), για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο χαράτσι, να καταθέσουμε τα εκκαθαριστικά-ειδοποιητήρια στην διεύθυνση της Δ.Ο.Υ  Κηφισιάς ως απαράδεκτα, και να απαιτήσουμε την παραλαβή των Δηλώσεων Αντίθεσης Πληρωμής από την εφορία.
Την οργάνωση το επόμενο διάστημα της αντίστασης του λαού στο νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας «Επιστρέφουμε το λογαριασμό»

Σε μαζική οργάνωση ενάντια στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και επιστροφή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας, καλεί ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας τους επαγγελματίες της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Η κρίση ρίζωσε στη Νέα Ερυθραία. Τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά, οι εκατοντάδες άνεργοι εργαζόμενοι, οι απολύσεις στο δημόσιο και στους δήμους δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα. Η κυβέρνηση με αφορμή την κρίση και στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» εξαπολύει φοροεπιδρομή σε βάρος όλων μας.   Αδιαφορεί για τα κλειστά μαγαζιά. Αδιαφορεί για τους εκατοντάδες ανέργους.
Αδιαφορεί για την αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να καλύψουν τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους.Αδιαφορεί για τις ελλείψεις στα σχολεία.
Τα νέα  χαράτσια όπως:
Το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, το νέο χαράτσι στα ακίνητα, το κόστος της ελεγχόμενης στάθμευσης που επιβάλλει ο δήμος καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι μας.
Τα μέτρα δεν έχουν τέλος.
Ανακοινώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι: «Όσο οι αριθμοί δεν ανακάμπτουν νέα μέτρα θα παίρνονται». Η επίθεση της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής ενάντια στη δουλειά μας, στην ασφάλεια, στην υγεία, στην παιδεία δεν έχει τέλος.
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των επαγγελματιών (ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ), αρκούνται στο ρόλο της ανακοίνωσης. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «έκδοση ανακοινώσεων» καθόλου δεν ενοχλεί την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της.
Ο Σύλλογος ΕΒΕ Νέας Ερυθραίας χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνουν σωματεία και Ομοσπονδίες Επαγγελματιών – Εργαζομένων – Συνταξιούχων, ενάντια στη φοροκαταιγίδα.
• Καλούμε όλους τους συνάδελφους να πάρουν μέρος στην  κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη, στις 6.30μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος).
• Οργανώνουμε μαζικά την άρνηση πληρωμής μαζεύοντας τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας.
• Οι ΕΒΕ της Νέας Ερυθραίας επιστρέφουν τα «χαρτάκια της εφορίας» την Παρασκευή 30/9, στις 9π.μ. στην εφορία Κηφισιάς.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Ενώνουμε τη φωνή μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος! Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε!
Να αμφισβητήσουμε το σύνολο της εφαρμοζόμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής.
Μόνος δρόμος για εμάς είναι αυτός, της οργάνωσης της πάλης, είναι ο δρόμος που παίρνει υπ’ όψιν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στην πολιτική των τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
28/9, 6.30 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
30/9,       9 π.μ. ΣΤΗ Δ.Ο.Υ.  ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.