Οι πολίτες της Κηφισιάς αποδοκίμασαν τα Συνοικιακά Συμβούλια, τα οποία επιχείρησε ν’ αναδείξει η δημοτική Αρχή,«χωρίς θεσμικές αρμοδιότητες και πόρους», όπως υποστηρίζει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Σίγουρα Βήματα, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει ότι οι δηλώσεις συμμετοχής υποψηφίων ανήλθαν μόλις σε 38, ενώ απαιτούνταν 154, και μάλιστα υπήρξαν συνοικίες όπου δεν υποβλήθηκε ούτε μία υποψηφιότητα.

Πάντως, η παράταξη δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τη δημοτική Αρχή και τις άλλες παρατάξεις, προκειμένου να αυξηθεί η λαϊκή συμμετοχή στα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ν. Χιωτάκη:

Η εμμονή της δημοτικής Αρχής να εξαγγείλει την ανάδειξη Συνοικιακών Συμβουλίων στον Δήμο, χωρίς θεσμικές αρμοδιότητες και πόρους, αποδοκιμάστηκε εμπράκτως από τους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία μόλις 38! συμπολίτες μας σε σύνολο απαιτούμενων υποψηφιοτήτων 154!

Μάλιστα σε τρεις συνοικίες δεν υποβλήθηκε ούτε μία υποψηφιότητα, παρά τη διαφημιστική προβολή, τις παρακλήσεις και την κινητοποίηση των στελεχών της διοίκησης.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή ν’ αφήσει τα πειράματα, να συγκεντρωθεί στο έργο της καθημερινότητας του πολίτη και να ενισχύσει τη λαϊκή συμμετοχή που εκφράζεται μέσα από τις Δημοτικές Ενότητες.

Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να συζητήσουμε, από κοινού με τη δημοτική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και τους τοπικούς και κοινωνικούς  φορείς, με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Προτεραιότητά μας η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και η ουσιαστική αύξηση της λαϊκής συμμετοχής στα θεσμικά όργανα του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.