Συνάντηση με τους υποψήφιους δημάρχους ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, προκειμένου να τους μεταφέρει και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα της περιοχής τους, αλλά και να ενημερωθεί για τις προγραμματικές τους θέσεις, όπως άλλωστε έκανε και σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου Αναβάθμισης Ποιότητας Ζωής Ανατολικής Νέας Ερυθραίας. Επιτροπή του συλλόγου με επικεφαλής την πρόεδρο του Δ.Σ., Στυλιανή Χατζηανδρέου, συνάντησε την Αγγελική Συνοδινού, επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη-Φως» και τον Νίκο Χιωτάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη που Αξίζουμε». Όπως αναφέρει ο σύλλογος σε ενημερωτική επιστολή του:
Στη συνάντηση με την υποψήφια κα Αγγελική Συνοδινού, παρίστατο και η κα Αικατερίνη Μουστάκη, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας, νυν δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νέας Ερυθραίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Πόλη-Φως» του νέου διευρυμένου δήμου και ιδιαίτερη γνώστης των θεμάτων της Νέας Ερυθραίας. Στη συνάντηση δε με τον κ. Νίκο Χιωτάκη παρίστατο ο κ. Στάθης Κύρλος, επιχειρηματίας, μέλος του συλλόγου μας και νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ερυθραίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Πόλη που Αξίζουμε». Στους υποψήφιους δημάρχους η επιτροπή μας έθεσε μία σειρά από θέματα που απασχολούν το σύλλογό μας και συγκεκριμένα τα εξής:

Κυκλοφοριακό
Η μη εφαρμογή συνολικά των εγκεκριμένων από τα δημοτικά συμβούλια κυκλοφοριακών μελετών, η αδυναμία προστασίας των κατοίκων από τη διαμπερή κυκλοφορία, η μετατροπή προαστιακών μικρών τοπικών δρόμων σε υπερτοπικούς και διασυνδετήριους βορρά ? νότου, ήταν και είναι μείζον πρόβλημα για τα μέλη μας. Η σε συνδυασμό, με τα πιο πάνω, προστασία της αμιγούς κατοικίας, θα πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής κάθε δημοτικής αρχής.

Υλοποίηση του έργου
της οδού Βάρναλη
Η καθυστέρηση υλοποίησης της αναδιαμόρφωσης της οδού Βάρναλη, έργου μελετηθέντος από κοινού με τη Γ. Παπανδρέου, με εξασφαλισμένες πιστώσεις και γενικότερα η συνέχιση από την νέα δημοτική αρχή των εγκεκριμένων έργων από την προηγούμενη, σύμφωνα με την αρχή της συνέχειας των διοικήσεων, αποτέλεσε θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά.

Καθαριότητα ?
Κηπαία ? Ανακύκλωση
Το θέμα, παρά τις προσπάθειες και βελτιώσεις που έχουν γίνει, απαιτεί νέα προσέγγιση σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα των ορίων του ??Καλλικράτη??, με την αναγκαιότητα νέου σταθμού μεταφόρτωσης, τον επαναπροσδιορισμό και αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων, την αύξηση των κάδων, τη βελτίωση της ανακύκλωσης με συμμετοχή περισσοτέρων κατοίκων και τη βελτίωση της αποκομιδής κατά τα Σαββατοκύριακα.

Εμπορικό Κέντρο
Νέας Ερυθραίας
Η βελτίωση της λειτουργίας του εμπορικού κέντρου της Νέας Ερυθραίας θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της πολιτικής όλων των παρατάξεων. Η δυνατότητα επισκεψιμότητας από τους κατοίκους, η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ? πεζοδρόμια κ.λπ., η καθαριότητα, ο κατάλληλος φωτισμός, η συνεχής δημοτική αστυνόμευση, είναι στοιχεία που οι παρατάξεις θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Τρόπος κατανομής
των κονδυλίων για τα έργα
και λοιπές δραστηριότητες
Ο σύλλογός μας εξέφρασε το βαθύτατο προβληματισμό του για τα κριτήρια που θα εφαρμόζονται από την νέα δημοτική αρχή στην κατανομή των κονδυλίων του ενιαίου προϋπολογισμού με δεδομένο ότι η πλειοψηφία θα ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς και στο γεγονός της μη επαρκούς γνώσεως των τοπικών προβλημάτων της περιοχής μας.

Ύδρευση
Το γεγονός της ύπαρξης ακόμη και σήμερα περιοχών του δήμου μας με χαμηλή πίεση νερού είναι πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί. Η μη υπαγωγή στην ΕΥΔΑΠ και η διατήρηση χαμηλών τιμών στο νερό είναι αναγκαία πολιτική για την περιοχή μας.
Ενδεχόμενη ενοποίηση υπό κοινό φορέα της παροχής νερού θα μπορούσε να αποτελέσει ικανοποιητική λύση που θα πρέπει να μελετηθεί από τη νέα δημοτική αρχή.

Δημοτικά Τέλη
Η μη αύξηση τελών, τουλάχιστον για το 2011, είναι αναγκαία και πρέπει να αποτελέσει δέσμευση όλων των παρατάξεων. Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογός μας εξέφρασε τη σταθερή άποψη και αξίωμα που πρέπει να ισχύει περί αυστηρής και ελέγξιμης ανταποδοτικότητας των τελών.

Πεζόδρομοι ? χώροι
περιπάτου ? ποδηλατόδρομοι
Το έργο της Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει επιτέλους τον περίπατο των κατοίκων, που προωθεί τη μετακίνηση με ποδήλατο, που περιορίζει το αυτοκίνητο σε περιοχή κορεσμένη, που αυξάνει το πράσινο και που γενικά αναβαθμίζει την ποιότητα των κατοίκων των όμορων περιοχών, είναι για το σύλλογο μας ένα έργο του παρόντος και του μέλλοντος, ένα έργο πρότυπο με αισθητική και που πρέπει να αποτελέσει την μήτρα για τα επόμενα. Οι όποιες μικρές αδυναμίες του και η παλαιολιθική και στείρα αντιπολίτευση των ολίγων δεν πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη για την εξέλιξή του.
Η ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων, η συντήρησή τους και η σύνδεση μεταξύ τους είναι αναγκαία πολιτική του μέλλοντος.

Πράσινο
Η επιτροπή του συλλόγου μας επανέλαβε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των υφισταμένων χώρων πρασίνου, βάσει των μελετών που έχουν κατά καιρούς γίνει.
Εκτός των παραπάνω θεμάτων που συζητήθηκαν διεξοδικά, ετέθησαν και διάφορα άλλα θέματα, όπως κατάσταση πεζοδρομίων, κατάσταση του προαστιακού οδικού δικτύου, δημοτική αστυνόμευση, πολεοδομικές παρανομίες, και γενικά ό,τι απασχολεί τον κάτοικο της περιοχής μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την πλευρά μας στον ΑΜΕΑ συμπολίτη μας με κινητικά προβλήματα, που στην ουσία αποκλείεται από την πόλη μας, όταν δεν υπάρχουν ράμπες, όταν τα πεζοδρόμια τα καταλαμβάνουν με την ανοχή των αρχών μας οι καφετέριες, όταν ακόμη και επί της Ελ. Βενιζέλου δεν υπάρχει πρόβλεψη γι? αυτούς, όταν ακόμη και οι τράπεζες δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή στα υποκαταστήματα της περιοχής μας, όταν και εμείς οι ίδιοι παρκάρουμε ατιμώρητοι με τα αυτοκίνητά μας σε όποιες διαβάσεις έχουν γίνει γι? αυτούς. Ο πολιτισμός μας χαρακτηρίζεται από την κατακριτέα και αδικαιολόγητη συμπεριφορά μας.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έλαβαν υπόψη τις περισσότερες παρατηρήσεις του συλλόγου μας και είτε μας έδωσαν πρώτες απαντήσεις είτε επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν με νέα συνάντηση ή μέσω των προγραμμάτων τους, που είναι υπό διαμόρφωση. Ο κ. Νίκος Χιωτάκης, ειδικότερα, λόγω και της ειδικής εμπειρίας πού έχει ασχολούμενος ενεργά με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού με βάση την υφιστάμενη τελευταία μελέτη, για τη μη αύξηση των δημοτικών τελών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προγράμματος αποκομιδής με νέο σταθμό μεταφόρτωσης, την αυστηρή προστασία της αμιγούς κατοικίας, την επίλυση των θεμάτων ύδρευσης, για τη συνέχιση εγκεκριμένων από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές έργων, την αντιμετώπιση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, που αυτή την στιγμή λόγω προβλημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης εμφανίζουν δυσκολίες, την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας του Πολίτη με Π κεφαλαίο.
Η κα Αγγελική Συνοδινού, με μεγάλη επίσης εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης από τη θητεία της σε ελληνικά νησιά, μας έδωσε καταρχήν γενικές απαντήσεις επί των θεμάτων, υποσχόμενη την πλήρη εξειδίκευση, προσαρμογή και δέσμευση στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που είναι υπό προετοιμασία. Ο σύλλογος μας θα παρακολουθεί στενά τα υπό ανακοίνωση προγράμματα των παρατάξεων, θα επιδιώξει συναντήσεις και με τους λοιπούς υποψηφίους και θα θέσει όλα τα παραπάνω θέματα σε αυτούς.
?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.