Εννιάδα μάς προέκυψε αυτήν την εβδομάδα «η πρώτη εξάδα των επιτυχόντων του Λυκείου Νέας Ερυθραίας» που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας. Την είσοδό τους σε πολύ καλές σχολές έχουν εξασφαλίσει και άλλοι τελειόφοιτοι του σχολείου, εκ των οποίων οι Γιώργος Βερνίκος, Κωνσταντίνος Κίγκας και Ελένη Αλεξάτου-Γάσπαρη, που είπαν στη «Ν.Ε.»:

Γιώργος Βερνίκος
19.390 μόρια


«Πιάνω το στόχο μου για τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Με ενδιαφέρει το αντικείμενο της σχολής και προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση. Πάντως, οι πανελλαδικές είναι και ένα στοίχημα που βάζεις με τον εαυτό σου. Σε σχέση με άλλες χρονιές τα θέματα ήταν αυξημένης δυσκολίας, μη αναμενόμενα, ίσως, για καλά διαβασμένους. Όσοι είχαν κάνει μια μέτρια προετοιμασία δεν πήγαν καλά. Εγώ ξεκίνησα την προετοιμασία μου από πέρυσι το καλοκαίρι, χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Πιστεύω ότι το μυστικό στις πανελλαδικές δεν είναι ούτε οι υπερβολές, ούτε να ξενυχτάς και να διαβάζεις πάρα πολύ. Χρειάζεται συστηματικό διάβασμα από την αρχή. Έκανα φροντιστήριο και αυτό με βοήθησε, αλλά πιστεύω ότι πάνω απ? όλα μετράει η προσωπική προσπάθεια. Αν θέλεις να πετύχεις, θα πετύχεις».

Κωνσταντίνος Κίγκας
18.792 μόρια


«Έχω δηλώσει πρώτες κατά σειρά τις σχολές Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών του ΕΜΠ, όπου σχεδόν σίγουρα σε μια από αυτές περνάω. Προτίμησή μου, βέβαια είναι η σχολή Ναυπηγών. Συμπληρώνω επιπλέον μόρια, αφού ως παίκτης στους Παίδες του Πανερυθραϊκού στο βόλεϊ βγήκαμε πέρυσι δεύτεροι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως και φέτος μετέχουμε στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι έχω επιτύχει το στόχο μου που ήταν να περάσω σε μια πολυτεχνική σχολή στην Αθήνα. Όλη τη χρονιά πήγαινα στις προπονήσεις, αλλά τις ώρες που διάβαζα για τις εξετάσεις ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Το φροντιστήριο με βοήθησε αρκετά, όπως και η προσοχή που έδειξα στα μαθήματα στο σχολείο, όπου και οι καθηγητές μας με τα όσα μέσα διαθέτουν, προσπαθούν για το καλύτερο».

Ελένη Αλεξάτου-Γάσπαρη
18.086 μόρια


«Πρώτη μου επιλογή και στόχος είναι η Αρχιτεκτονική και όπως φαίνεται ότι θα κινηθούν οι βάσεις, πιάνω σχολές είτε στην Ξάνθη είτε στα Χανιά. Εφόσον είναι η αυτό που θέλω, αξίζει τον κόπο, είναι κάτι που με χαροποιεί και οι γονείς μου έδωσαν το ??πράσινο φως??, δεν είναι αποτρεπτικό για μένα να φοιτήσω στην επαρχία. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και ήταν μεγάλος ο όγκος της δουλειάς που έπρεπε να βγει. Είχα επιπλέον και το ειδικό μάθημα του σχεδίου, κάτι που σήμαινε και λιγότερο χρόνο για τα υπόλοιπα μαθήματα. Το μυστικό στις εξετάσεις είναι να μην έχεις αφήσει κενά από μάθημα σε μάθημα για την επανάληψη μέσα στη χρονιά, αλλά και η ψυχραιμία. Είμαι ικανοποιημένη, αν και όλοι σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα, αλλά εκ των υστέρων δεν είναι σωστό να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Ειδικά φέτος τα θέματα ήταν μια ανατροπή σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Είχα πολύ καλούς καθηγητές στο φροντιστήριο που μου έδωσαν πολλά εφόδια, αλλά και η βοήθεια των καθηγητών στο σχολείο ήταν αρκετά σημαντική. Το σχολείο γενικά δεν αρκεί από μόνο του, αν και στο δικό μας σχολείο γινόταν καλή δουλειά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.