Προχθές το βράδυ η περιοχή μας γέμισε από αστυνομικούς και περιπολικά. Έψαχναν κάποιον που οπλοφορούσε. Τα περιπολικά ρύθμιζαν την κυκλοφορία και απομόνωναν την περιοχή. Δυστυχώς το επικίνδυνο πρόσωπο της εγκληματικότητας το αντιμετωπίζουμε συχνά στη Νέα Ερυθραία. Ληστείες σε φαρμακεία σε μίνι μάρκετ, σε σπίτια?επεισόδια.
Συνεχώς ακούμε και κάτι.
Το κοινό έγκλημα έχει πάρει τελευταία ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί την εύλογη ανησυχία σε εμάς τους πολίτες και το κακό είναι ότι γενικώς η βαριά εγκληματικότητα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις παντού.
Το μεγαλύτερο όμως κακό είναι ότι γίνονται απαγωγές, φόνοι, ληστείες και ξεκαθαρίσματα. Και οι δράστες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα με μεγάλη ευκολία.
Η αστυνομία προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτές τις μορφές εγκληματικότητας.
Η εκπαίδευση τους πρέπει να είναι συνεχής έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε και να φέρουν αποτέλεσμα.
Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα δυστυχώς, αυξάνονται συνεχώς. Η οικονομική κρίση και τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα φαίνεται ότι δημιουργούν πολλές από αυτές τις καταστάσεις.
Βέβαια δεν σημαίνει ότι η εγκληματικότητα, το κοινωνικό μίσος και την επιθυμία για εύκολο πλουτισμό.
Για να πετύχει η οποιαδήποτε κυβέρνηση την μείωση της εγκληματικότητας δεν πρέπει μόνο να στοχεύει στα αυξημένα αστυνομικά μέτρα αλλά παράλληλα να φροντίζει να μειώνει τα κοινωνικά προβλήματα που συνεχώς εμφανίζονται σε αυξητική μορφή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.