Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και όπως είχαν αναγγείλει, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη  των δημαρχείων της χώρας, αντιδρώντας στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Συμβολική κατάληψη από 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κηφισιάς, αναρτώντας πανό στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου στην οδό Διονύσου και Μυρσίνης. Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Αλέξανδρος Κουρής: «Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ενιαίο μισθολόγιο και τις περικοπές που θα γίνουν, ο δεύτερος με την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ και ο τρίτος με τη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Η συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο έγινε για την προετοιμασία των συναδέλφων μας και τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, αλλά και για την ενημέρωση των δημοτών. Η συμμετοχή μας στην απεργία άγγιξε το 95% και αυτό αφορά και τους τρεις συλλόγους των πρώην δήμων. Πραγματοποιήσαμε ενιαία Γενική Συνέλευση και είναι κοινοί οι αγώνες μας».

Ο συνδικαλιστικός τους φορέας, η ΠΟΕ-ΟΤΕ, με ανακοίνωσή της τόνιζε τα εξής:
«Η πανελλαδική αυτή κινητοποίηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και εντάσσεται στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην μπουν στο ??γύψο?? τα δικαιώματά τους και υποθηκευτεί το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες. …Η επίθεση που δέχονται αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τα εισοδήματά τους μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Αγωνίζονται για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.