Το σχέδιό της για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, το οποίο, όπως είπε, θα βασίζεται στο τρίπτυχο «αλληλεγγύη, ανάπτυξη και συμμετοχή», ανέλυσε η υποψήφια δήμαρχος  Χριστίνα Κοσμά Μανταφούνη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.
«Διεκδικούμε τη δημαρχία γιατί έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να το κάνουμε», δήλωσε η ίδια, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των δημοτικών αρχών των τελευταίων 16 ετών στην Κηφισιά, «για αδιαφάνεια και ανεπάρκεια». Η επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» έθεσε σε προτεραιότητα «να κάτσουν φανερά και πάνω στο τραπέζι ο δήμος, ο ιδιωτικός τομέας και οι πολίτες για να βρουν τον τρόπο συνεννόησης και υλοποίησης των αξόνων της βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε περιοχή και πολεοδομική ενότητα του νέου δήμου». Γι? αυτό το λόγο προτείνουν την οργάνωση τοπικών επιτροπών διαβούλευσης σε κάθε πολεοδομική ενότητα και με κανονιστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να καταρτισθεί το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου.
Εξαιρετικά επείγον και άμεσα υλοποιήσιμο, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού, είναι το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας, με δύο εικοσάλεπτες νέες λεωφορειακές γραμμές, ήδη μελετημένες και κοστολογημένες, θέμα το οποίο, όπως είπε η κ. Κοσμά «υιοθέτησαν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι συνδυασμοί». Επίσης, το έργο επέκτασης του ηλεκτρικού, όπως και η κυκλοφοριακή μελέτη για τους δήμους των βορείων προαστίων, που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια είτε μέσα από το ΕΣΠΑ είτε με αυτοχρηματοδότηση.
«Η ανάπτυξη θα πρέπει να συνδυαστεί με την αλληλεγγύη, ενώ ο ρόλος του δήμου είναι κατά 50% εκπαιδευτικός προς τους δημότες», είπε η επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», τονίζοντας πως «η κρίση είναι κυρίως κοινωνική και όχι οικονομική» και καλώντας τους πολίτες «να αλλάξουμε αντιλήψεις και να λειτουργήσουμε διαφορετικά σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που θα επηρεάσει και τις κεντρικές κυβερνήσεις». Η Χριστίνα Κοσμά Μανταφούνη επανέλαβε τις προτάσεις της για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, δημοτικής βιβλιοθήκης στον εγκαταλειμμένο χώρο «Αλάσκα» της πλατείας Κεφαλαρίου και σειράς μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, μέσω της σύνδεσης των επιχειρήσεων με τους άνεργους.
Σε ερώτηση της «Ν.Ε.» για το πώς εννοεί η ίδια τη δημιουργία ενός ανοιχτού «Mall» στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, η υποψήφια δήμαρχος απάντησε: «Τοποθετούμε τον ιδιωτικό τομέα ως παράγοντα ανάπτυξης πάνω στο τραπέζι. Οι επαγγελματίες του κέντρου ποτέ δεν λειτούργησαν συνολικά. Υπάρχουν τεράστια ζητήματα που εκκρεμούν σε ένα υπερτοπικό κέντρο, όπως είναι αυτό της Κηφισιάς. Είναι αδιανόητο να επιτρέπονται μόνο θρησκευτικοί και αθλητικοί χώροι και να είναι παράνομες οι τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα. Οι εκάστοτε δήμαρχοι αγνόησαν το συγκεκριμένο θέμα που έμεινε στα συρτάρια τους, ενώ τα καταστήματα κλείνουν. Με κολωνάκια και με αποσπασματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χωρίς δημοτικό πάρκινγκ και ρυθμίσεις στάθεμευσης, δεν πρόκειται να λυθεί. Μιλάμε για έλλειψη τεχνικής αντίληψης και αν δεν την έχει αυτή ένας δήμαρχος, τότε δεν είναι ένας καλός δήμαρχος. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα συγκεκριμένο σχέδιο για ανοιχτό ??Mall??. Ο Εμπορικός Σύλλογος τελειώνει ήδη μια τεχνικοοικονομική μελέτη για το θέμα αυτό, που θα παρουσιαστεί στην επόμενη δημοτική αρχή και τους επαγγελματίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.