Με πρωτοβουλία της ΤΕΔΚΝΑ

Σύσκεψη δημάρχων για τα ενεργειακά θέματα οργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως και 16 Νοεμβρίου στο Κάστρο Κυλλήνης. Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αιρετών με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για τα ενεργειακά ζητήματα και τη συγκρότηση Δικτύου Πόλεων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος πρότεινε στους δημάρχους που συμμετείχαν στη σύσκεψη την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στα πρότυπα των δήμων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επισημαίνοντας ότι οι δήμοι οφείλουν να ενεργοποιηθούν στα ζητήματα που αφορούν την εξοικονόμηση της ενέργειας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος, είναι καταναλωτής ενέργειας (δημοτικά κτίρια, δημοτικές εγκαταστάσεις, δημοτικός φωτισμός) και επιπλέον είναι ο πιο κοντινός προς το δημότη βαθμός διοίκησης και μπορεί να αξιοποιήσει την αμεσότητα αυτή προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να αλλάξει την κοινωνική συμπεριφορά σε ότι αφορά τα ενεργειακά θέματα. Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν να προχωρήσουν στη δημιουργία Δικτύου Δήμων για τα ενεργειακά θέματα. Επίσης, αποφάσισαν τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αναλάβει το συντονισμό και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για την σύσταση του δικτύου.

Για τη διαχείριση
των απορριμμάτων
Ειδική θεματική Ημερίδα με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αποφάσισε να οργανώσει η ΤΕΔΚΝΑ το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης έπειτα από πρόταση του προέδρου της Δημήτρη Καλογερόπουλου, δημάρχου Αιγάλεω, στο πλαίσιο υλοποίησης δεσμεύσεων του πρόσφατου συνεδρίου της προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποτελεί ένα από τα πιο οξυμένα προβλήματα της Αττικής. Η ΤΕΔΚΝΑ ενημέρωσε τους δήμους της Αττικής που δεν συμμετέχουν μέχρι σήμερα στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ) ότι μπορούν με αίτηση που θα υποβάλλουν στον ΕΣΔΚΝΑ να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους, έτσι ώστε μετά και τα αποτελέσματα της Ημερίδας να υπάρχει ενιαίος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και μια 20ετία την Αττική.
Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής ζητά επίσης τη συγκρότηση και άμεση υλοποίηση «Πράσινου ταμείου» για τις απαλλοτριώσεις χώρων για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.