Το μέλλον της Νέας Ερυθραίας «ως ένα κομμάτι μέσα σ ένα μεγάλο μητροπολιτικό δήμο» προανήγγειλε ουσιαστικά η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη, παρουσιάζοντας στο δημοτικό συμβούλιο το «όραμα» του γ σταδίου της μελέτης του Habittat Agenda, ένα πρόγραμμα στο οποίο μετέχει ο Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ της βορειοανατολικής Αττικής. Ωστόσο, η δήμαρχος διέψευσε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να συνδέεται με το λεγόμενο «μεγάλο Καποδίστρια» για τη συνένωση των δήμων που προωθεί η παρούσα κυβέρνηση.
Από πολλές πλευρές επισημάνθηκε ότι πρόκειται για μια μελέτη-ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης στον Δήμο Νέας Ερυθραίας, για τις προοπτικές και τις ελλείψεις της πόλης, οι οποίες εν τέλει έχουν επισημανθεί απ όλες τις παρατάξεις. Το συγκεκριμένο στάδιο, μάλιστα, για το «όραμα του δήμου», όπως ονομάζεται, περιέχει και αρκετές ανακρίβειες για την πόλη μας, οι οποίες παρά τις αρχικές επισημάνσεις του δήμου, δεν διορθώθηκαν στο τελικό κείμενο. Δείγμα προχειρότητας; «Πρόκειται για επιδερμική ανάλυση που σε πολλές περιπτώσεις δεν αγγίζει την πραγματικότητα της πόλης , όπως για παράδειγμα, όταν δίνει την αίσθηση ότι ο δήμος μας έχει αντιπλημμυρική θωράκιση», ανέφερε ο επικεφαλής των «Πολιτών», Γιάννης Τσαγκάρης, που δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία του θέματος. Μάλιστα, επεισόδιο υπήρξε μεταξύ του Γιάννη Τσαγκάρη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Δημάκη, όταν ο κ. Τσαγκάρης διαμαρτυρήθηκε ότι δεν έλαβε το φάκελο του γ΄ σταδίου της μελέτης και ζήτησε την αναβολή του θέματος, κάτι που ο κ. Δημάκης ερμήνευσε ως «αμφισβήτηση στο ρόλο και το έργο του προέδρου του Δ.Σ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.