Ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μιλάει στη «Ν.Ε.» για τις προτεραιότητες του 2010

Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της Πανερυθραϊκής Ενότητας, ο Στάθης Κύρλος, ανέλαβε πρόσφατα χρέη αντιδημάρχου στο νευραλγικό τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών. Στην πρώτη του συνέντευξη από τη θέση αυτή, που παραχώρησε στη «Ν.Ε.», μιλάει για τις προτεραιότητες του νέου έτους και για τις δυνατότητες εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος που παρουσίασε η διοίκηση του δήμου. Γνωστός επαγγελματίας στην πόλη μας και ο ίδιος, απαντάει με τη φράση «δεν διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλο» για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς κι ενώ το προηγούμενο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας ήρθε αντιμέτωπος με τη διοίκηση του δήμου για τα έργα και τις αναπλάσεις που δρομολογήθηκαν. Ο ίδιος δηλώνει ότι ανήκει «στη νέα γενιά των ??δημοτικών ανθρώπων?? και οραματίζομαι μεγάλες διαδρομές προσφοράς δουλειάς και αγώνων για τον δήμο μας. Άρα δεν περιορίζομαι στο προεκλογικό 2010». Ενώ για το σχέδιο «Καλλικράτης» που προβλέπει συνενώσεις των δήμων και το μέλλον της Πανερυθραϊκής Ενότητας στο νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης απαντάει ότι «έχουμε ρόλο και δύναμη για συνεργασίες και προσφορά στις νέες αυτοδιοικητικές δομές με ανθρώπους που επιθυμούν μία σύγχρονη και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της».

– Η τοποθέτησή σας ως αντιδημάρχου στο νευρολογικό τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών σημαίνει και μεγαλύτερες ευθύνες για εσάς απ? ότι αναλάβατε στο πρόσφατο παρελθόν ως πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών;
«Οι πολιτικές μου ευθύνες είναι μεγάλες, αφού εντάσσονται πλέον στον τομέα άσκησης διοίκησης του δήμου, που όπως γνωρίζετε είναι επιβαρημένος και προχωράω με τον αποφασιστικού περιεχομένου χαρακτήρα των ενεργειών μου. Χωρίς να μειώσω τη σημασία των ενεργειών μου σε προνοιακό και κοινωνικό επίπεδο, ως πρώην πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών, είμαι βέβαιος ότι αναλαμβάνω ένα διαφορετικό και δύσκολο κομμάτι δουλειάς του δήμου».

– Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για το 2010 στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών;
«Το πλέον σημαντικό μέρος της καθημερινότητας των δημοτών είναι αρμοδιότητα του συναδέλφου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος. Σε μένα ανήκουν, θα έλεγα, τα έργα υποδομής και τα έργα για τη μετακίνηση, την αναβαθμισμένη γειτονιά, την αισθητική της πόλης. Προς την κατεύθυνση αυτή θέτουμε ως προτεραιότητες την αναθεώρηση του ΓΠΣ, τα έργα οδοποιίας και τα έργα που χρηματοδοτούνται για την Πράσινη Ζωή στην πόλη».

– Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών στο δημοτικό συμβούλιο κατά την έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού, από τα 15 εκατ. ευρώ που εισρέουν τελικά στα ταμεία του δήμου, τα 11 εκατ. ευρώ πηγαίνουν για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες. Απομένουν 4 εκατ. ευρώ για εξόφληση παλαιών οικονομικών οφειλών (ΠΟΕ) και για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος. Από ποιες πηγές θα αντληθούν τα υπόλοιπα, ώστε να υλοποιηθεί Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους 6 εκατ. ευρώ που παρουσίασε η διοίκηση για το 2010;
«Όσοι έχετε παρακολουθήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου μας γνωρίζετε ότι δεν θα μπορούσαμε να εγγράψουμε έργα χωρίς να προβλέπουμε τους πόρους που θα εξασφαλίσουν την υλοποίησή τους. Θα πρέπει λοιπόν κάποτε να μιλήσουμε για έργα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια και νομαρχιακά κονδύλια, καθώς και για διεκδικούμενα έργα, των οποίων αρχίζει η προετοιμασία τους με τον παρόντα προϋπολογισμό και θα υλοποιηθούν χρονικά σιγά-σιγά».

– Πρόκειται να αναλάβετε δράση για το θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων στον δήμο μας από πάσης φύσεως επαγγελματικές δραστηριότητες και γιατί δεν έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό;
«Κοιτάξτε, προέρχομαι από τον χώρο των επαγγελματιών και βιώνω την οικονομική δυσπραγία αυτών των ανθρώπων. Σας απαντώ λοιπόν με ευθύτητα ότι είμαι κατά της αυθαιρεσίας και της κάθε πολεοδομικής παρανομίας, αλλά συμπάσχω με τον κάθε μικρομεσαίο που θα βγάλει ένα τραπεζάκι ή πέντε καλάθια να πουλήσει το εμπόρευμά του και έχω μία αρχή στη ζωή μου. Να μη διυλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλο. Έχουν γίνει πολλά πράγματα μέχρι σήμερα από την παρούσα δημοτική αρχή για τον περιορισμό κατάληψης των πρασιών και πεζοδρομίων».

– Τι ευελπιστείτε για το προεκλογικό 2010; Αποτελεί η υλοποίηση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων το «γερό χαρτί» της διοίκησης;
«Όπως είναι γνωστό από τη μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά της πόλης, πολιτεύομαι με μπούσουλα τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και όχι με την ιδέα της προεκλογικής περιόδου. Ανήκω στη νέα γενιά των ??δημοτικών ανθρώπων?? και οραματίζομαι μεγάλες διαδρομές προσφοράς δουλειάς και αγώνων για τον δήμο μας. Άρα δεν περιορίζομαι στο προεκλογικό 2010. Το έργο της διοίκησης για την κινητικότητα μέσα στην πόλη μας, αποτελεί ορόσημο για όλα τα βόρεια προάστια και υποχρέωσή της για μία σύγχρονη πόλη, ευγενική και ανθρώπινη που θα εκτιμηθεί αφού ολοκληρωθεί το έργο. Τα μηνύματα πάντως από την πλειοψηφία των κατοίκων, όπως κι εσείς έχετε αντιληφθεί, είναι καλά».

– Πιθανώς να είστε ο τελευταίος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ερυθραίας, ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης. Ποια είναι η άποψή σας για το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» και τη φημολογούμενη συνένωση του δήμου μας με όμορους δήμους;
«Το ερώτημά σας αυτό με βάζει σε μεγάλη περισυλλογή. Θέλω πρώτα να γνωρίσω όλες τις λεπτομέρειες σε επίπεδο διοικητικό και σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης για να κρίνω το νέο σχέδιο. Ενδιαφέρον, επίσης, θα έχει και ο διάλογος με ποιους και πώς θα συνενωθούμε. Συγχωρείστε με, αλλά θα απαντήσω στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει μελλοντικά για όλα αυτά, αφού πρώτα σχηματίσω ορθή άποψη και όχι στη σημερινή συνέντευξη που γίνεται πρόωρα».

– Πώς βλέπετε το πολιτικό σας μέλλον ως δημοτική παράταξη μέσα στο νέο χάρτη που διαμορφώνεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
«Η Πανερυθραϊκή Ενότητα σύντομα θα προβάλλει μέσα από τη γενική της συνέλευση και τις απόψεις των μελών της, κάθε σχεδιασμό για την πορεία της. Ατομικά θα έλεγα ότι έχουμε ρόλο και δύναμη για συνεργασίες και προσφορά στις νέες αυτοδιοικητικές δομές με ανθρώπους που επιθυμούν μία σύγχρονη και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.