ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ Α ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Το πρώτο στάδιο της πολεοδομικής μελέτης για το υπόλοιπο Μορτερό (τρίγωνο Εθνικής Αντιστάσεως, Σάμου και Γυμναστηρίου) εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και πλέον αναμένεται η σύνταξη της οριστικής μελέτης και των σχεδίων που θα αναρτηθούν στον δήμο, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τις τυχόν ενστάσεις τους.
Προς το παρόν προβλέπεται μόνο η ανάρτηση της μελέτης κτηματογράφησης και της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασαν οι μελετητές σε αυτήν την αρχική φάση, με βάση τις κατευθύνσεις που έλαβαν από τη διοίκηση του δήμου και την επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κεντρικός πυρήνας της πολεοδομικής ενότητας θα είναι ένα νέο οικοδομικό τετράγωνο, όπου συγκεντρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις χωροθετούμενες κεντροβαρικά και σε σχέση με το υπάρχον ανοικτό στάδιο «Φώτης Βαρδαξής». Το αθλητικό συγκρότημα που μπορεί να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο Ο.Τ. δύναται να περιλαμβάνει κλειστό γυμναστήριο 100 περίπου θέσεων θεατών, κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων και 6 διαδρομών, θέσεις στάθμευσης 30 αυτοκινήτων και χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων, ενώ στο Ο.Τ. μεταξύ Λήμνου και Λέσβου μπορούν να χωροθετηθούν υπαίθρια γήπεδα τένις. Όπως διευκρίνισαν πάντως οι ίδιοι, πρόκειται για ενδεικτικά και εναλλακτικά σχέδια, ενώ το τελικό θα προκύψει κατόπιν επιλογής του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η έκταση δεν επαρκεί για όλες τις αναφερόμενες αθλητικές χρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.