Στις φλόγες τυλίχτηκε απορριμματοφόρο του Δήμου Κηφισιάς την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων της λαϊκής αγοράς στα Αλώνια. Από την πυρκαγιά, που κατασβέστηκε με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, καταστράφηκε η καρότσα του οχήματος μαζί με το περιεχόμενό της. Εικάζεται πως αυτή ξεκίνησε από θράκα ψήστη, που πετάχτηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων, χωρίς να έχει σβηστεί προηγουμένως και εξελίχθηκε μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου.

«Φως» για το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραία;
n Να ενταχθεί το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας στο ΕΣΠΑ πρότεινε η επικεφαλής της «Πόλης Φως», Αγγελική Συνοδινού, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, η ανάπλαση του Δημοτικού Θεάτρου, δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για τη διεκδίκηση έργων από κοινοτικά κονδύλια, ενώ υπό αμφισβήτηση τίθεται και η ωρίμανση του έργου, καθώς ως γνωστόν, το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας στερείται ακόμη και πολεοδομικής άδειας. Αν και η πρόταση της κ. Συνοδινού ακούγεται ελκυστική και αποτελεί όνειρο χρόνων για τη Νέα Ερυθραία, ο διευρυμένος Δήμος Κηφισιάς θα πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα το θέμα και να προλάβει ό,τι «δεν πρόλαβαν» όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εκάστοτε διοικήσεις της πόλης των Μικρασιατών.

Γραφεία στο «Μοναστηράκι»
της Κηφισιάς
n Χρήση γραφείων θα αποκτήσει το «Μοναστηράκι» της Κηφισιάς, όπου κάποτε στεγάστηκε το Γυμνάσιο της πόλης, έπειτα από αίτηση του ιδιοκτήτη που ενοικιάζει το κτίριο και μετά την αποχώρηση της εταιρείας με τα παιδικά είδη που στεγαζόταν στο χώρο. Το θέμα συζητήθηκε ως έκτακτο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η χρήση εγκρίθηκε με μόνο το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Τηλέμαχο Τσιλιγκίρη, να ψηφίζει κατά (δήλωσε παρών). Όπως ειπώθηκε, οι περίοικοι σώθηκαν από ένα ακόμα επίδοξο εστιατόριο, καθώς οι επιχειρηματίες της εστίασης καλοβλέπουν κάθε όμορφο νεοκλασικό κτίριο της Κηφισιάς. Ο ιδιοκτήτης από την πλευρά του υποχρεούται να δημιουργήσει και τους κατάλληλους χώρους στάθμευσης εντός του οικοπέδου, ώστε να μην επιβαρύνεται συνολικά η περιοχή από το παρκάρισμα των οχημάτων των εργαζόμενων.

Σε 10-15 κατεβάζουν τώρα τους υπερχρεωμένους δήμους
n Μόνο 10-15 δήμοι, τελικά, θα αναγκαστούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, λόγω υπερχρέωσης, μεταξύ των οποίων θα είναι οι δήμοι Ζωγράφου και Αχαρνών, οι γνωστοί από τα «τοξικά» δάνεια, όπως επίσης και οι δήμοι Ασπροπύργου, Πειραιά, Αγ. Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας. Αυτό αναμένεται να προκύψει από τη νέα κατάταξη των δήμων που σχεδιάζει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και στην  οποία θα υπολογιστούν κριτήρια, όπως, για παράδειγμα, η ετήσια τοκοχρεολυτική δόση, το συνολικό χρέος εκτός των οφειλών του προγράμματος «Θησέας», τα ταμειακά διαθέσιμα, το ύψος των δανείων που δεν εξυπηρετούνται κ.τ.λ.

Συνάντηση Καστανίδη-ΚΕΔΚΕ για «Καλλικράτη»
n Εφ? όλης της ύλης συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του απερχόμενου Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Κατά τη διάρκειά της επρόκειτο να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα του «Καλλικράτη», ενώ από την πλευρά του υπουργείου αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση για τη συγκρότηση θεσμικής επιτροπής από δημάρχους και παράγοντες του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κενών του συγκεκριμένου νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καστανίδης θα παραδώσει το τελικό κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την εκλογή των Οργάνων της ΚΕΔΕ, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.