Σε ανοιχτό διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και συγκεκριμένα 14 ακινήτων του, προχωρεί η διοίκηση του ΙΚΑ. Μεταξύ αυτών και τα οικόπεδα της Νέας Ερυθραίας (πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ) στην οδό Αγίων Σαράντα), το οικόπεδο στο ΚΑΤ Κηφισιάς και τα οικόπεδα στην περιοχή Παλήγιαννη Κηφισιάς επί των οδών Χ. Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη, Θήρας).Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, «παρακολουθούμε στενά το θέμα, καθώς το ΙΚΑ είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης στην περιοχή μας, ενώ θα τηρήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας για χρήσεις αστικού πρασίνου στα συγκεκριμένα οικόπεδα, όπως και θα πορευθούμε με τις συγκεκριμένες χρήσεις που υπάρχουν για τα υπόλοιπα οικόπεδά του στην Κηφισιά».

ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ»Η δημοτική κίνηση «Πολίτες» κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της διατήρησης του δάσους Ζαφειρίου (πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ) και σήμερα ιδιοκτησίας ΙΚΑ, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Όπως επισημαίνουν: «Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ??αξιοποιήσει?? την ακίνητη περιουσία του που ??παρα?ένει ανεκ?ετάλλευτη??. Οι ??Πολίτες?? από πολύ νωρίς είχαν επισημάνει τα προβλήματα και τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε η δασική έκταση της περιοχής Ζαφειρίου και είχαν καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη διοίκηση του Δήμου Νέας Ερυθραίας συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και τρόπους, προκειμένου η περιοχή να διατηρήσει τον δασικό της χαρακτήρα.Πιστεύουμε πως ακόμα και σήμερα ο δήμος, εάν ενεργήσει άμεσα, έχει και τα εργαλεία και τους τρόπους για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, εφόσον μάλιστα είναι ακόμα σε εξέλιξη η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Για το λόγο αυτό, ζητούμε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.Η απόλυτα ρεαλιστική πρόταση των ??Πολιτών?? παραμένει η ίδια, γιατί εκτιμούμε ότι απ? αυτήν μπορεί να προκύψει μία τέτοια συμφωνία που να ικανοποιεί  και τα δύο μέρη. Συνοπτικά η πρότασή μας είναι η παρακάτω: * Ο χώρος να προταθεί ως ??διατηρητέα χρήση δάσους?? και να ισχύσει η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ.* Με πρωτοβουλία του δήμου να κληθούν οι ιδιοκτήτες σε διαπραγμάτευση με πρόταση μεταφοράς και συγκέντρωσης του Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ) στα δύο πρώτα Ο.Τ. που εφάπτονται της Ελ. Βενιζέλου.* Τα υπόλοιπα πέντε Ο.Τ. που είναι και τα πλέον δασικά να παραχωρηθούν στο Δήμο, να ενοποιηθούν και να διαμορφωθούν σε πάρκο με τον χαρακτηρισμό ??Δημοτικό Πάρκο ? Δάσος??.* Προκειμένου να επιτευχθεί η παραπάνω πρόταση (δηλαδή η συγκέντρωση το ΣΔ στα δύο πρώτα Ο.Τ.), θα μπορούσαμε να δεχθούμε και μερική αύξηση των επιτρεπόμενων ορόφων, πχ. από δύο σε τρείς καθώς και πρόβλεψη συμβατών χρήσεων για την περιοχή πέραν της κατοικίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.