Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) διαβιβάστηκε ο φάκελος των ποδηλατόδρομων της Νέας Ερυθραίας, έπειτα από τις σοβαρές παραλείψεις στη διαδικασία εκτέλεσης του έργου που διαπίστωσε η Τεχνική Υπηρεσία Δήμων Κοινοτήτων της Περιφέρειας Αττικής. Έπειτα από τεκμηριωμένη καταγγελία δημότη, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και με αυτοψία που διενήργησε, αποφάνθηκε, βάσει εγγράφου της (2/8/2010  αρ. πρωτ. 29253/16470) προς τον Δήμο Νέας Ερυθραίας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο προηγούμενο φύλλο της «Ν.Ε.» ότι τα υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο δεν ανταποκρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, το έργο έχει εκτελεστεί χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς προδιαγραφές και στοιχειώδη τήρηση κανόνων καλής εκτέλεσης του περιβάλλοντα χώρου.
Η κυρία Ελένη Ζαφειροπούλου, κάτοικος Καστριού, αρχιτέκτων μηχανικός, υπάλληλος επί 37 χρόνια στο υπουργείο Δημοσίων Έργων, επιβλέπουσα σε δημόσια έργα και διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου που είχε την ευθύνη του Αττικού Μετρό, του Μετρό Θεσσαλονίκης και του αερολιμένα Αθηνών, συνταξιούχος, πλέον, κατάφερε έπειτα από επίμονο αγώνα να αποδείξει του λόγου το αληθές για τις σοβαρές παραλείψεις στην εκτέλεση του έργου των ποδηλατοδρόμων στη Νέα Ερυθραία. Τον πλήρη φάκελο κατέθεσε στις αρχές Οκτωβρίου στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Ν.Ε.», παραδέχθηκε ότι «η κ. Ζαφειροπούλου έχει κάνει σπουδαία δουλειά». Ο κ. Ρακιντζής διαβίβασε με τη σειρά του το φάκελο για έλεγχο στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ, αναμένοντας το πόρισμά τους, βάσει του οποίου «ενδέχεται να καταλογιστούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες» στους υπεύθυνους δημοπράτησης του έργου.
Όπως λέει στη «Ν.Ε.» η κ. Ζαφειροπούλου: «Η αφορμή μου ήταν όταν άρχισε να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος με τα έργα στην ευρύτερη περιοχή και αντί να διευκολύνεται ο κόσμος, η ζωή μας γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Γυρνούσα όλη την περιοχή, προκειμένου να έρθω στο σπίτι μου. Όταν είδα την πινακίδα του έργου που είχε αναρτηθεί στην πλατεία Διλβόη ότι θα ενωθεί το ιστορικό κέντρο με τη Γεωργίου Παπανδρέου, αρχικά απόρησα, γιατί ιστορικό κέντρο δεν υπάρχει, εξ? όσων θυμάμαι εγώ από μικρό παιδί, παρά υπήρχε μόνο η αγορά της Νέας Ερυθραίας κατά μήκος της Ελ. Βενιζέλου. Κατάλαβα ότι επρόκειτο περί συμπαιγνίας. Ξεκίνησα τις ενέργειές μου από τον δήμο το Μάιο του 2009. Ζήτησα τα πλήρη στοιχεία του έργου και η απάντηση που έλαβα ήταν μόνο κάποιοι χάρτες ανυπόγραφοι που αποτελούσαν πρωτόλεια στοιχεία για να δημοπρατηθεί ένα έργο. Δεν υπήρχαν μελέτες εφαρμογής, δεν υπήρχαν σχέδια λεπτομερειών».
Στη συνέχεια η κ. Ζαφειροπουλου εξέθεσε σε υπόμνημα τις απόψεις της και μαζί με τα στοιχεία που έλαβε από τον δήμο τα κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2010 στην Περιφέρεια Αττικής: «Ζητούσα να διερευνηθεί αν υπάρχουν κατά νόμο εγκεκριμένες κυκλοφοριακές μελέτες, προκειμένου να εφαρμοστεί το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ζήτησε στοιχεία από τον Δήμο Νέας Ερυθραίας, αλλά ο δήμος έστειλε μόνο τα σχέδια που είχε δώσει και σε μένα. Όμως, ο τεχνικός σύμβουλος του δήμου όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει μια διαδικασία εκτέλεσης δημοσίων έργων και θα έπρεπε να προστατέψει τη δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του έργου ήταν πρωτοφανής. Το τελευταίο έγγραφο της ΤΥΔΚ της Περιφέρειας Αττικής συνοψίζει τα πάντα και όσα ισχυριζόμουν εξ αρχής. Στις αρχές Οκτωβρίου απευθύνθηκα στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, του πήγα έτοιμη δουλειά. Και αν η υπόθεση δεν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, θα το κάνω εγώ. Αναμένω το αποτέλεσμα».

Καταγγελία και για βιοκλιματικούς δρόμους

Το επόμενο βήμα που έκανε η κ. Ζαφειροπούλου ήταν η καταγγελία της προς τη Νομαρχία Αθηνών για τη δημοπράτηση των βιοκλιματικών δρόμων σε Κ. Βάρναλη και Αθηνάς. «Όπως και στην περίπτωση της Γ. Παπανδρέου, με το δημοπρατούμενο έργο είναι πρόδηλα φανερό ότι αναβαθμίζονται οι ιδιοκτησίες από τη μια πλευρά, ενώ καταφανώς υποβαθμίζονται, λόγω ρύπων και αμφίδρομης κίνησης των οχημάτων οι απέναντι ιδιοκτησίες. Πήγα στη Νομαρχία Αθηνών, που δημοπράτησε το έργο, μίλησα με το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών και έκανα την πρώτη καταγγελία μου τον Απρίλιο του 2010. Εξήγησα στη συνέχεια ότι δεν πρέπει να γίνει η δημοπρασία, εφόσον δεν υπάρχει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, βάσει και του τελευταίου εγγράφου της Περιφέρειας», λέει η ίδια.
Και καταλήγει η κ. Ζαφειροπούλου: «Τώρα είναι εκτεθειμένοι, γιατί δεν μπορούν να υπογράψουν τη σύμβαση με τον εργολάβο. Μου είπαν ότι θα το δουν το θέμα και θα το κρατήσουν μέχρι τις εκλογές. Έχω σκοπό και αυτό να το διαβιβάσω στον κ. Ρακιντζή. Αυτά τα θεωρώ αδιανόητα. Πρόκειται για θέματα στα οποία θα πρέπει να έχουν ακριβή γνώση όσοι διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Και τι κάνει, τέλος πάντων, το Ελεγκτικό Συνέδριο; Είμαι αποφασισμένη να το φτάσω μέχρι τέλους, γιατί για μένα είναι θέμα αρχής. Δεν έχω να κερδίσω τίποτε παραπάνω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.