Επτά από τους δεκατρείς εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της Πανερυθραϊκής Ενότητας υποψήφιοι στη δημοτική ενότητα της Ν. Ερυθραίας

Τα πρώτα 47 ονόματα, από τα 62 συνολικά που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Η Πόλη που Αξίζουμε» στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο νέος διευρυμένος Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης χρειάζεται μια δημοτική αρχή με πείρα και αποφασιστικότητα. Με ανθρώπους απ? όλες τις περιοχές του διευρυμένου δήμου, ικανούς να ανταποκριθούν γρήγορά, μεθοδικά και αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε όλα όσα κάνουν σήμερα τα προάστιά μας ξεχωριστά.
Να προστατεύσουμε όλα αυτά που αγαπάμε, να δουλέψουμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν».
Στη δημοτική ενότητα της Νέας Ερυθραίας κυριαρχούν τα ονόματα των εφτά εκ των δεκατριών εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της Πανερυθραϊκής Ενότητας. Όλοι οι υποψήφιοι από την πόλη μας στο συνδυασμό Χιωτάκη είναι οι εξής: Δημάκης Φώτης, επιχειρηματίας, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Ερυθραίας, Κούτση Ευτυχία, πρόεδρος ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας, Κύρλος Ευστάθιος, επιχειρηματίας, αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Νέας Ερυθραίας, Μαραζιώτης Γεώργιος, επιχειρηματίας, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νέας Ερυθραίας, Μπιτσάνης Αντώνης, πτυχιούχος θερμουδραυλικών εγκαταστάσεων, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Ερυθραίας, υπεύθυνος ύδρευσης και πρόεδρος επιτροπής παιδείας του δήμου, Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος, ιατρός, αγγειοχειρούργος, τέως διευθυντής νοσοκομείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρόεδρος του Δρυμπέτειου Κέντρου, Σαρρής Γεώργιος, ιατρός, Σελιάμη Μαρία, συνταξιούχος ΙΚΑ, πρώην αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών, 8    Σελιάμη Μαρία    , Συνταξιούχος ΙΚΑ, πρωην Αντιδήμαρχος Διοικητικων  Υπηρεσιών, μελος Δημαρχιακής Επιτροπής, Στεφανάκου Αρχοντία – Ηλιάνα, στέλεχος τραπεζικού ομίλου, Σφαντού Αθανασία, ιδιωτική υπάλληλος, Χριστοδούλου Παντελής, ηλεκτρονικός, πρόεδρος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Νέας Ερυθραίας, Ψυχόπαιδας Λεωνίδας, σύμβουλος επιχειρήσεων, πρόεδρος της Τ.Ο ΝΔ Νέας Ερυθραίας.
Στη δημοτική ενότητα Εκάλης ανακοινώθηκαν οι: Βαλασσοπούλου Αγγελική, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Εκάλης, Ιατρού Κωνσταντίνος, σύμβουλος αερομεταφορών, οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Εκάλης, Μαρκεσίνης Μάνος, μηχανολόγος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Εκάλης.
Στη δημοτική ενότητα Κηφισιάς, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν στο ψηφοδέλτιο Χιωτάκη είναι οι εξής: Αναγνωστόπουλος Μανώλης, Δρ περιβαλλοντολόγος – γεωγράφος εκπαιδευτικός, Αναστασίου Κώστας, έμπορος, Αξιώτης Γρηγόρης, ηλεκτρολόγος, Αποστόλου Ευάγγελος, θεολόγος – φιλόλογος, διευθυντής του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, Αυλήτης Ευάγγελος, φοροτεχνικός, πρόεδρος σχολικής επιτροπής 2ου  Λυκείου Δήμου Κηφισιάς, Βάρδας Αντώνιος ? Ιωάννης, αρχιτέκτονας – μηχανικός – πολεοδόμος, πρόεδρος ΔΑΚ Πολιτείας, υπεύθυνος υπηρεσίας Πολεοδομίας, Καρτσάτου Βασιλείου Ευαγγελία, οικονομολόγος, Βλάχου Ασπασία, δημοσιογράφος, πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς, Γκατσόπουλος Σταύρος, οικονομολόγος, Διονυσιώτης Ιωάννης, οικονομολόγος, πρόεδρος 2ης ενιαίας σχολικής επιτροπής, Ζαπάντης Σταύρος, επιχειρηματίας, Κατσίμπας Γεώργιος, επιχειρηματίας, Κεφαλά – Σαλματάνη Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κηφισιάς, Κορδολαίμης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, διευθυντής Δημοτικού Σχολείου, Κορογιαννάκη Άννα, αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Κηφισιάς, Κοτόπουλος Στέφανος, οικονομολόγος, Λαζάρου Νίκος, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος – επιχειρηματίας, πρόεδρος 1ης ενιαίας σχολικής επιτροπής Δήμου Κηφισιάς, Λατσούδας Σωτήρης, επιχειρηματίας, μέλος Δ.Σ. Α.Ε.Ν.Κ., Λιαπάκη Ελευθερία, πρόεδρος Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς, Μουτζούρη Φιλιπποπούλου Δήμητρα, πολιτικός μηχανικός, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, Νικολέλης Ανέστης, επιχειρηματίας    , αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Ξυπολυτάς Βασίλης, επιχειρηματίας -σύμβουλος επιχειρήσεων, υπεύθυνος παιδείας, πρόεδρος Β? ΚΑΠΗ, Οικονομόπουλος Τάκης, προπονητής, παλαιός διεθνής ποδοσφαιριστής, Παναγιώτου Νίκος, πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π., αντιδήμαρχος έργων Κηφισιάς, Παναγουλέας Παναγιώτης, μηχανικός Ε.Μ.Π., Παπαδημητρίου Βασιλική – Αμαλία, φιλόλογος, αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς, πρόεδρος σχολικής επιτροπής 7ου σχολείου Πολιτείας, Παπαδόπουλος Γιώργος, δικηγόρος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου  Κηφισιάς, Πιτίδη Τριανταφύλλου Αγγελική, μικροβιολόγος, πρόεδρος ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς, πρόεδρος ΠΡΟΝΟΗ Δήμου Κηφισιάς, Σιδέρης Ευάγγελος, συνταξιούχος ηλεκτροτεχνίτης, αντιδήμαρχος πρασίνου Δήμου Κηφισιάς, Σκαρής Νίκος, μαρμαροτεχνίτης, Στρατηγοπούλου Δεμερτζή Ελένη, οικονομολόγος, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Κηφισιά SOS», Τσαλαβούτα Δούκα Βασιλική, επιχειρηματίας.     ?

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Χιωτάκη στη διασταύρωση της Βάρναλη με τη Βενιζέλου, θα ήθελα να σχολιάσω αρνητικά το πανηγύρι και την βλαχογκλαμουριά που στήθηκε.
  Έχουμε και λέμε:
  – Αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα παντού (επί της Βάρναλη, της Βενιζέλο κτλ.) ενώ το κυκλοφοριακό που δημιουργήθηκε είχε παραλύσει το σύνολο του εμπορικού κέντρου της Ν. Ερυθραίας. Την ίδια ώρα ο κ. Χιώτικης στην ομιλία του ανέφερε την «ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα».
  – Προβολείς, ηχεία κτλ. τοποθετημένα επί του πεζοδρομίου που έδινα περισσότερο την εικόνα νυχτερινού παρά εκλογικού κέντρου. Υπήρχε μάλιστα και ηχείο τοποθετημένο στο απέναντι πεζοδρόμιο της Βάρναλη με το καλώδιο εκτεθειμένο επί του οδοστρώματος.
  – Ο ενισχυτής στη διαπασών. Στην οδό Έλλης (δύο τετράγωνα μακριά) ακουγόταν καθαρά τόσο ο κ. Χιωτάκης όταν εκφωνούσε την ομιλία του όσο και η μουσική που ακολούθησε. Κανένας σεβασμός στους κατοίκους που μπορεί να ήθελαν να ξεκουραστούν ή μωρά/παιδιά που ενδεχομένως είχαν ήδη πέσει για ύπνο (η περίπτωσή μου).
  – Γιγαντοφωτογραφίες με το πρόσωπό του κολλημένες σε διάφορα σημεία έξω από το εκλογικό κέντρο, μήπως και δεν τον δουν όλοι ανεξαιρέτως οι διερχόμενοι.

  Τίθενται έτσι διάφορα ερωτήματα:
  – Πώς θα ζητήσει από τη δημοτική αστυνομία εάν εκλεγεί να κόβουν κλήσεις όταν όχι μόνο δεν προέβλεψε αλλά ανέχτηκε τα όσα έγιναν χτες γύρω από το εκλογικό του κέντρο? Τι απέγιναν οι θέσεις του συνδυασμού του για το κυκλοφοριακό?
  – Πώς ο κ. Χιωτάκης εάν εκλεγεί θα απαγορεύσει και θα επιβάλλει ποινές σε όσους κάνουν κατάληψη πεζοδρομίου με την πραμάτεια τους?
  – Είναι αυτή η αισθητική που θέλει να περάσει στον δήμο, είναι αυτός ο σεβασμός στους πολίτες που πρέπει να επιδεικνύει ένας υποψήφιος δήμαρχος?
  – Χωρίς καμιά διάθεση λαϊκισμού μου φαίνονται υπερβολικές οι προεκλογικές δαπάνες του κ. Χιωτάκη. Εκτύπωση εφημερίδων και φυλλαδίων σε εβδομαδιαία βάση, ενοικίαση και διαμόρφωση εκλογικών κέντρων σε κεντρικότατα σημεία, συγκεντρώσεις με ποτά και εδέσματα και όλα αυτά από ένα γεωπόνο-ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος προφανώς τα τελευταία χρόνια δεν εξασκεί το επάγγελμά του συστηματικά είναι τουλάχιστον προκλητικά και εύλογα προκαλούν υποψίες.

  Τα παραπάνω προφανώς δεν αφορούν μόνο τον κ. Χιωτάκη αλλά όλους τους υποψήφιους οι οποίοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό άλλα λένε και άλλα πράττουν. Τάζουν τα πάντα σε όλους, υπόσχονται νέα έργα και πρακτικές αλλά με τη συμπεριφορά τους αυτοδιαψεύδονται.

 2. Αγαπητέ κύριε Κυριακού, δεν σας γνωρίζω, αλλά όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας, προφανώς έχετε έρθει στην Ελλάδα (και δη στη Ν. Ερυθραία)πρόσφατα. Τα λογικά ερωτήματα που παραθέτεται αφορούν σε ευνομούμενες πολιτείες όπου η πολιτική και η προεκλογική αντιπαράθεση γίνονται για να κατατεθούν προτάσεις, εναλλακτικές λύσεις και πρόσωπα που θα εγγυηθούν την υλοποίησή τους. Ο κ. Χιωτάκης εκπροσωπεί μία παράταξη όπου το ένα και μοναδικό που την απασχολεί είναι πως θα κάτσει στις καρέκλες της εξουσίας και θα καρπωθεί τα οφέλη από αυτή της την κατάσταση. Τα άλλα ακολουθούν. Το λυπηρό είναι ότι χιλιάδες συμπολίτες μας συμφωνούν με αυτή τη λογική και στις 7/11 θα σπεύσουν να τον ψηφίσουν.

 3. Οσοι απο εμάς δέν έχουμε ποτέ υποστηριξει φανατικά ένα απο τα “μεγάλα” κόμματα βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση όταν χρειαζόμαστε βοήθεια απο το κράτος, ακόμα και όταν είναι κατι που δικαιούμεθα ξεκάθαρα και νόμιμα.
  Εκτος απο την ικανοποίηση οτι δέν προσκυνήσαμε ποτέ κατουρημένες ποδιές, μοναδική μας αποζημίωση είναι κάτι τέτοιες στιγμές, που βλέπουμε τους οπαδούς των 2 η και περισσότερων μεγάλων κομμάτων να τρώγονται μεταξύ τους για να μας πείσουν οτι είναι λιγότερο σάπιοι απο “τους άλλους”.
  Τι κρίμα που όλες αυτές οι επιδείξεις δεν διαρκόυν παρά λιγοστές εβδομάδες κάθε 4 χρόνια…
  Το αστείο γίνεται ξεκαρδιστικό οταν σκεφτεί κανείς οτι στόχος όλων αυτών των κινήεων είναι η “συσπείρωση”, δηλαδή η αποψη που θεωρεί οτι κατα βάθος είμαστε σχεδόν όλοι κομματόσκυλα του ενός ή του άλλου κόμματος που αρνούμαστε να το ψηφίσουμε πάραυτα επειδή είμαστε δυσαρεστημένοι με αυτό. Οτι απλά μας χρειάζεται ένα μικρό σπρώξιμο για να μας δείξει πόσο κακοί είναι οι “άλλοι” ωστε να υποστηρίξουμε τους “δικούς μας”. Κοροιδα.
  Τώρα που δεν εχετε λεφτα και θέσεις να μοιράσετε θα καταλάβετε τι παει να πει βερυκοκο.

 4. Και για να μην παρεξηγηθώ για δυσφήμιση του κ. Χιωτάκη ενόψει εκλογών, βρίσκω τα έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς εξαιρετικά και έχουν καταστήσει την Κηφισιά από τις ωραιότερες και πλέον βολικές (με εξαίρεση την μη ύπαρξη ακόμα θέσεων στάθμευσης) περιοχές για ποδηλάτες, παιδιά, ΑΜΕΑ και για ψώνια, βόλτα κτλ..

  Το πρόβλημα κατά την άποψή μου ξεκινάει από τη “στήριξη” που παρέχουν τα κόμματα σε υποψήφιους ακόμα και στο τελευταίο χωριό των 500 κατοίκων (προ Καλλικράτη).

 5. για το κεντρο συμφωνω βασιλη αν και οταν ειχε την επιλογη να γινει πληρης πεζοδρομηση προτιμησε να θυσιασει την ποιοτητα ζωης για 3-4 brands..παντως εκανε την προσπαθεια και πλεον δεν εχει τριτοκοσμικη εικονα το κεντρο, απλως υπαρχουν περιοχες παρατημενες οπως οι εργατικες.

 6. Συμφωνώ Χρήστο. Πάντως ακόμα και έτσι το κέντρο της Κηφισιάς θυμίζει Ευρωπαϊκή πόλη. Υπάρχει και έντονη αστυνόμευση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις κλήση εάν παρκάρεις παράνομα ή δεν βάλεις κουπόνι στάθμευσης (αν και το παρκάρισμα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο μέχρι να φτιαχτεί ο δημοτικός χώρος).
  Στη Νέα Ερυθραία τι έγινε?
  Πήγαν να γίνουν κάποιες επεμβάσεις όμως μόλις αποφασίστηκε η πεζοδρόμηση της Στροφυλίου άρχισαν οι αντιδράσεις και εγκαταλήφθηκε. Το ίδιο και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (τώρα ήδα ότι επανατοποθετήθηκαν πινακίδες για αναστροφή της κυκλοφορίας στην οδό Έλλης, να δούμε εάν θα εφαρμοστεί αυτή τη φορά).
  Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει λάθη στο σχεδιασμό του που ακόμα και ένα παιδί τις καταλαβαίνει. Ενώ από αστυνόμευση τίποτα. Όποιος θέλει παρκάρει όπου θέλει. Και άμα κάποιος αστυνομικός κόψει κλήση (σπάνια) υπάρχουν αντιδράσεις.

  Πάντως με την άποψη του κ. Χιωτάκη να επιτραπεί το παρκάρισμα στη Βενιζέλου διαφωνώ. Οι ουρές που δημιουργούνται στη Βενιζέλου οφείλονται κυρίως στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Έτσι πολλοί οδηγοί μπαίνουν στους παράδρομους για να γλιτώσουν χρόνο δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα και εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.