Τα τροχαία, πρώτη αιτία θανάτου
των νέων μας

Δέκα χρόνια πίσω έμεινε η Ελλάδα από το στόχο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2010. Αντίθετα, τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου νέων, κυρίως ανδρών, στις ηλικίες 15-25 ετών. Το 80% των ατυχημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς και θύματα νέους των ίδιων ηλικιών δεν σημειώνονται στις εθνικές οδούς και με υψηλές ταχύτητες, αλλά με ταχύτητες μικρότερες από 60 χλμ./ώρα και σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. από το σπίτι των θυμάτων και κυρίως έως τις 4 το πρωί.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης Νικόλαος Βαχαβιόλος, εν όψει του 28ου Συνεδρίου της εταιρείας, που ξεκίνησε τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με στοιχεία του καθηγητή Ορθοπεδικής στο ΑΠΘ, Γιώργου Καπετάνου, οι θανατηφόροι τραυματισμοί από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά 8,8% τους πρώτους 8 μήνες του 2008, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007, ενώ και οι σοβαροί τραυματισμοί αυξήθηκαν κατά 7,8% το ίδιο διάστημα. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το 50% των θανάτων συμβαίνουν το πρώτο 24ωρο, 30-40% είναι ακαριαίοι ή ο τραυματίας καταλήγει σε μία ώρα από το ατύχημα και 30% των αναπηριών από κακώσεις της σπονδυλικής στήλης οφείλονται στην προσπάθεια των ανθρώπων να απεγκλωβίσουν κάποιον τραυματία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.