Η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Νέας Ερυθραίας για το 2008 θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή έχει καταθέσει τις προτάσεις και τον προγραμματισμό της για έργα και μελέτες ύψους 4,1 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, τα κυριότερα αφορούν αναπλάσεις οδών πιλοτικού χαρακτήρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΠ (300.000 ευρώ), ανάπλαση ενοποίησης εμπορικών κέντρων δήμου (300.000 ευρώ), ανάπλαση οδού Παπανδρέου από Πόντου έως Ισμήνης (250.000 ευρώ), ανάπλαση από Αθηνάς, πλατεία Ρωμυλίας, Λουκή Ακρίτα έως Κοραή 3 (300.000 ευρώ), εργασίες καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων (150.000 ευρώ), διαπλατύνσεις και κατασκευές πεζοδρομίων σε Καστρί και Πολιτεία  κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (160.000 ευρώ), αποχετευτικό δίκτυο Πολιτείας (120.000 ευρώ) κ.α. Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, «καινοτομία αποτελεί η έναρξη των διαδικασιών για νομιμοποιήσεις αθλητικών χώρων και των σχολικών κτιρίων, καθώς και η μελέτη αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Επίσης, να δοθεί από συγκεκριμένο έργο που χαρακτηρίζουμε πιλοτικό, μια ταυτότητα αρχιτεκτονικών στοιχείων δρόμου-γειτονιάς στην πόλη μας».   
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μωράκης τονίζει μεταξύ άλλων στην εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2008 έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά τον απολογισμό που πραγματοποιήσαμε. Το ύψος των έργων που δημοπρατήθηκαν το έτος 2007 ανέρχεται ως προς τα προϋπολογισθέντα ποσά σε 1.715.000 ευρώ. Πέραν αυτού του ποσού επιδοθήκαμε σε έργα αυτεπιστασίας τα οποία απορρόφησαν δαπάνες για υλικά ύψους 339ευρώ και μισθώσεις υπηρεσιών ύψους 195.196 ευρώ. Στο Τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2008 συμπεριλαμβάνονται έργα συνολικού ύψους περίπου 4.100.000 ευρώ και αναμένεται να οριστικοποιηθούν από το δημοτικό συμβούλιο. Από αυτά τα έργα άλλα είναι επιχορηγούμενα ή ανταποδοτικού χαρακτήρα, κάποια από τακτικά μας έσοδα και κάποια άλλα διεκδικούμενα μέσω προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων. Στα έργα αυτά προσπαθούμε να υπάρχει σωστή και δίκαιη κατανομή όσον αφορά στα κεφάλαια που θα διαθέσουμε και τη χρησιμότητα για όλες τις περιοχές του δήμου. Αποφεύγουμε τις κατατμήσεις. Ουσιαστικός παράγοντας για την αποδοτική κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος είναι το γεγονός ότι έχουμε μια πλήρη αποτύπωση των δυνατοτήτων του δήμου και ότι έχουμε κάνει ενέργειες για διεκδίκηση κονδυλίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.