Οι προτάσεις της διοίκησης για τομείς αρμοδιότητας κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος

Στη σύσταση δυο νομικών προσώπων, ένα για τους τομείς αρμοδιοτήτων κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης, παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος -το τελευταίο διερευνάται αν θα αποτελέσει τελικά κοινωφελή επιχείρηση-, προσανατολίζεται ο ενιαίος Δήμος Κηφισιάς. Για τους Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ θα γίνει πρόταση να περάσουν στον Δήμο Κηφισιάς, πιθανώς ως ξεχωριστές διευθύνσεις στο νέο οργανόγραμμα του δήμου, ενώ η Ανθοκομική Έκθεση και το Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας παραμένουν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως για τις δυο τελευταίες περιπτώσεις, δίνεται η δυνατότητα, βάσει «Καλλικράτη» και πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, να μην υπόκεινται στις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις νομικά πρόσωπα που έχουν προϋποθέσεις την ευρύτερα αναγνωρίσιμη δραστηριότητα και το εξειδικευμένο αντικείμενό τους, έπειτα από πλήρως αιτιολογημένο αίτημα του οικείου δήμου, για το οποίο λαμβάνει απόφαση ο υπουργός Εσωτερικών.
Το θέμα της συγχώνευσης των νομικών προσώπων, από τα είκοσι που υπήρχαν στους τρεις πρώην δήμους, όπως και ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους, αναμένεται να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στην επόμενη συνεδρίασή του -εκτός απροόπτου- και πάντως σίγουρα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, με βάση τις σχετικές εισηγήσεις της διοίκησης.
Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ζητήσει μικρή πίστωση χρόνου, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και επικεφαλής, προκειμένου να εξευρεθεί το κατάλληλο σχήμα και να καλυφθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης σε όλους τους τομείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.