Μία παράσταση για την κρίση στη Συρία, με τίτλο «The Sea or Syria» («Θάλασσα ή Συρία»), παρουσιάζεται στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2016» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Παιδικό Θέατρο
Ώρα έναρξης: 20:00
Αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς: Διονύσου & Μυρσίνης

Ένα έργο, γραμμένο εξ ολοκλήρου από τη θεατρική ομάδα του IB της Σχολής Μωραΐτη, με θέμα την προσφυγική κρίση που ζούμε σήμερα.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με γεγονότα παγκόσμιας ιστορικής σημασίας. Βλέπουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα να ψάχνουν καταφύγιο στη χώρα μας, και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ οι κυβερνήσεις αδιαφορούν ή κάνουν ελάχιστα για να βοηθήσουν.  Βλέπουμε όμως και ανθρώπους απλούς, εθελοντές, που ανοίγουν τις αγκαλιές τους στους πρόσφυγες και κάνουν τα πάντα για να τους ανακουφίσουν. Το να βρίσκεσαι θεατής σε τόσο δύσκολες καταστάσεις δεν είναι εύκολο.

Η θεατρική ομάδα του IB, όπως κάθε καλλιτέχνης σε εποχή κοινωνικής κρίσης, προσπαθεί, όχι μόνο να αποτυπώσει την πραγματικότητα των καταστάσεων, αλλά και να αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος, να δημιουργήσει συναισθήματα σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν την παράσταση.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα.

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.