Την επόμενη της γενικής απεργίας της 24ης Φεβρουαρίου 2011 ,όπου δεκάδες χιλιάδες Έλληνες βροντοφώναξαν να φύγει η κυβέρνηση της ξένης κατοχής, έχει σημασία να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας που να βασίζεται σε ένα δωδεκάλογο αντίστασης και ανόρθωσης του λαού και της χώρας.
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ) του χρέους όπως έγινε στην Ρωσία, την Βενεζουέλα, την Ισλανδία και άλλες 40 χώρες, για να αποφευχθεί η κατοχική φτώχια και η Χρεοκοπία. ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ – ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ το χρέος! (Από 120% του ΑΕΠ το 2010 σε 160% το 2014 κ.ο.κ.) Και τούτο διότι:
Η διόγκωση του χρέους οφείλεται κυρίως στο ότι με την ένταξη στην ΟΝΕ υποχρεωθήκαμε να δανειζόμαστε με 4%-5% αντί 1%-1,5% που δανειζόμασταν από την εσωτερική αγορά. Σήμερα δανειζόμαστε με 5-6% από την Γερμανία η οποία προμηθεύεται το χρήμα με 2%!
-ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ του μεγαλύτερου μέρους του χρέους διότι θεωρείται νομικά «επαχθές» και το έχει εξοφλήσει η Ελλάδα τουλάχιστον δύο φορές έως τώρα!
Είναι ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ ότι δήθεν «με τα δάνεια πληρώνονται οι μισθοί και οι υποχρεώσεις του κράτους» όπως ΨΕΥΔΟΣ είναι πως ζούσαμε και κάναμε κοινωνική πολιτική με δανεικά. Με τα νέα δάνεια πληρώνονται κάθε φορά αποκλειστικά τα τοκοχρεολύσια, στην πραγματικότητα τα πανωτόκια! των προηγούμενων δανείων κ.ο.κ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των Πολεμικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου τα οποία οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και υπερβαίνουν κατά πολύ το χρέος. Να καταβάλλει η Γερμανία τις αναγνωρισμένες οφειλές της, όπως έπραξε μετά την ενοποίησή της το ΄90 για τη Ρωσία.
-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ – Προληπτική Δήμευση των περιουσιών όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ενέχονται σε κλοπή του δημοσίου ή χρημάτισαν υπεύθυνοι εκεί που εκδηλώθηκε ή διαφθορά. Να πληρώσουν επίσης όσοι:
Με δηλώσεις τους περί «Τιτανικού, βουλιάζουμε? κ.λ.π» και την απόφασή τους για διεύρυνση του χρόνου διαπραγμάτευσης των Ελληνικών Ομολόγων (διεύρυνση του Τ+3 σε Τ+10 αμέσως μετά τις εκλογές του 2009), παρέδωσαν – εν ψυχρώ – στα funds της Παγκοσμιοποίησης την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ SPREADS!
-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ σε 45% του συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων Α.Ε. η μείωση του οποίου κατά 25%! αποτελεί ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ.
Πολιτική βούληση πάταξης της φοροδιαφυγής των «εχόντων και κατεχόντων» και όλης της παραοικονομίας των 60 δις ΕΥΡΩ ώστε να εξευρεθούν πόροι. Κατάργηση του καρτέλ και της απάτης των «μεγάλων έργων». Κατάργηση του καρτέλ στις τιμές. Διπλασιασμός στο επίδομα Ανεργίας και δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους.
-ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ το οποίο καταργεί τη μεσαία τάξη, εκχωρεί τον εθνικό πλούτο, τα δημόσια αγαθά, κάθε ζωτική οικονομική μονάδα και δυνατότητα του τόπου, στην Τρόικα και στο καθεστώς των εγχώριων συνεργατών της. Στο διεφθαρμένο καθεστώς των «media και του δικομματισμού» που μας οδήγησε εδώ και στηρίζεται πλέον στην ξένη κατοχή και την δικτατορία στην Πληροφόρηση για να συνεχίσει να νέμεται την εξουσία και να ολοκληρώσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της τελευταίας 20/ετίας.
-ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ από οδηγίες της Ε. Ένωσης που μετέτρεψαν τη χώρα σε «χώρο εισαγωγών», προς όφελος του Ευρωπαϊκού Βορρά – Όχι στην ερήμωση της Παραγωγής και των Εξαγωγών, και την καθήλωση του Τουρισμού που προκαλούν το ΕΥΡΩ και η ΟΝΕ.
-Εθνικό νόμισμα (με την ισοτιμία του να καθορίζεται εδώ – όχι στις Βρυξέλλες), όπως γίνεται π.χ. στη Δανία και στη Σουηδία ,οι οποίες δεν εντάχθηκαν στο ΕΥΡΩ και στην ΟΝΕ.
-Άσκηση πολιτικής Δημοσίων Επενδύσεων και Δημοσιονομικής Πολιτικής που μας αποστερεί σήμερα η ΟΝΕ! (Το ΕΥΡΩ παραμένει στις καταθέσεις και τα χαρτονομίσματα ως συνάλλαγμα, τα δάνεια δραχμοποιούνται στην αρχική του τιμή).
-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των τραπεζών για να πάψει η καταλήστευση και η διάλυση της πραγματικής Οικονομίας. Τέλος τα πανωτόκια. Τραπεζική πολιτική υπέρ της μικρής – μεσαίας επιχείρησης για να επανεκκινηθεί έτσι η «ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας». Εθνικοποίηση των ΔΕΚΟ με λαϊκό έλεγχο στη διοίκηση και λειτουργία τους. Τέλος οι προκλητικοί μισθοί των χιλιάδων managers σε δημόσιο και ΔΕΚΟ. Μείωση και της βουλευτικής αποζημίωσης.
-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ όλων των καταργηθέντων κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ριζική αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και του Κοινωνικού Κράτους. Να επανεκκινηθεί έτσι και η Αγορά – να κινήσει την Παραγωγή και τις Εξαγωγές – να προκύψουν πολλαπλασιαστικά οφέλη και επενδύσεις,  να μειωθεί η ανεργία και μαζί έσοδα από το κράτος. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
-ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ βασισμένο στις εθνικοποιημένες επιχειρήσεις, στην πολιτική στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και στις δημόσιες επενδύσεις, με φορέα, ένα νέο, απαλλαγμένο από τα «μικρά και μεγάλα συμφέροντα» και από το κομματικό κράτος, υπό λαϊκό έλεγχο και ευθύνη δημόσιο τομέα.
Εθνικό σχέδιο ενίσχυσης και ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας. Να αξιοποιηθεί το μεγάλο εδαφοκλιματολογικό πλεονέκτημα και η αγροτική παράδοση της χώρας μας – να αναστραφεί το σημερινό απαράδεκτο αρνητικό γεωργικό-κτηνοτροφικό ισοζύγιό της.
-ΟΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. Άμεσα μέτρα στο Μεταναστευτικό το οποίο λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας (Πύλη εισόδου στην Δύση) και της εκμετάλλευσης αυτού του γεγονότος από την Άγκυρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Απειλεί – προστιθέμενο στην κρίση – να εξορίσει από την καθαυτό παραγωγή την πλειοψηφία της εργατικής τάξης, να υποβαθμίσει ολόκληρες περιοχές και μαζί να πλήξει ανεπανόρθωτα τη δημογραφική – πολιτισμική ταυτότητα του τόπου. Να εγκλωβίσει τέλος και να μετατρέψει σε έρμαιο και θύμα τον ίδιο τον πλεονάζοντα μεταναστευτικό πληθυσμό.
-ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της εδαφικής ακεραιότητας στον ενιαίο χώρο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη. Όχι στον Ελληνοτουρκικό διάλογο ο οποίος γίνεται για να νομιμοποιήσει απαιτήσεις της Τουρκίας σε εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και φυσικούς πόρους. Αποχώρηση από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ που διχοτομεί «ντε φάκτο» το Αιγαίο! Απόκρουση των σχεδιασμών της Νέας Τάξης για κατακερματισμό των Βόρειων συνόρων μας και όλης της Βαλκανικής.
Αντίσταση στην Παγκοσμιοποίηση και την παρακμή. Υπεράσπιση της ιστορίας, της γλώσσας, της Παιδείας και του Πολιτισμού. Αμυντικό Δόγμα – Αξιοποίηση των δυνατοτήτων συμμαχίας με τη Ρωσία του Πούτιν στους τομείς της Άμυνας και της ενεργειακής πολιτική.

Η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να αποδεχτεί οποιαδήποτε δέσμευση στο όνομα του Ελληνικού λαού. Δεν έχει κανενός είδους εξουσιοδότηση γιατί εκλέχτηκε με διακηρύξεις που βρίσκονται στον αντίποδα των όσων πράττει εδώ και έναν χρόνο. Δεν θα της επιτρέψουμε να παρασύρει και τη χώρα στην δική της κατάρρευση. Όσοι αμφισβητούν το μνημόνιο εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, τα μικρομεσαία στρώματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και η αγροτιά σε συνεργασία με τα νέα κινήματα των επιτροπών ενάντια στο μνημόνιο, δεν πληρώνω, των εξεγερμένων της Κερατέας, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους επαγγελματικούς συλλόγους που αντιστέκονται, τις δημοτικές κινήσεις καθώς και τις οργανώσεις και τα κόμματα που δε διαχειρίστηκαν την κρατική εξουσία, όσοι εμπνέονται από τη διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη και αυτοοργανώνουν το κίνημα ανεξάρτητων πολιτών μέχρι όσους έχουν ανοιχτά τα αφτιά τους στην εγκύκλιο της εκκλησίας της Ελλάδος για την κατάσταση της χώρας μας, πρέπει να κατανοήσουν την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου σωτηρίας που θα μας βγάλει από τη νέα κατοχή που μας σπρώχνουν τα αλλεπάλληλα μνημόνια κυβέρνησης Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.