Ο 6ος υποψήφιος Δήμαρχος για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς


Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος τις δυο τελευταίες τετραετίες ο Χρήστος Καλός, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και τα τελευταία δυο χρόνια είναι πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Κηφισιάς. Ο κ. Καλός ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα με βάση τα νέα δεδομένα στην περιοχή μας, όπου διαμορφώνεται ένας διευρυμένος δήμος.
Όπως λέει ο ίδιος στη «Ν.Ε.»: «Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε πολύ καλά, τουλάχιστον, τους δυο από τους τρεις δήμους, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία. Η πρόκληση για εμάς είναι ο νέος ενιαίος δήμος. Υπάρχει μια ικανή ομάδα στελεχών και από τις δυο πόλεις. Έχουμε πολλούς δεσμούς με τη Νέα Ερυθραία και προσωπικά δραστηριοποιούμαι στην περιοχή, λόγω και των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων ως φοροτεχνικός. Αυτή τη στιγμή ρίχνουμε το βάρος μας στη Νέα Ερυθραία, καθώς θα χρειαστούμε περισσότερα άτομα απ? ό,τι νομίζαμε στην αρχή. Γίνονται συζητήσεις με στελέχη και φορείς».
Ο Χρήστος Καλός έχει μεγαλώσει και στη Νέα Ερυθραία, καθώς το σπίτι του παππού του ήταν στην οδό Καραϊσκάκη. Αδερφός της μητέρας του είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που έχει ιδρύσει τις Αμαζόνες. Με τη βοήθειά του, όπως και του κ. Αγγελίδη, ίδρυσαν επίσης το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων της Νέας Ερυθραίας.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους που θέτει για τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα, ο κ. Καλός επισημαίνει: «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό και δεν επιδιώκουμε κανένα κομματικό χρίσμα, ούτε και μας ενδιαφέρει αυτή η υπόθεση. Είμαστε πολυσυλλεκτικοί και πολυσυμμετοχικοί. Υπάρχουν άνθρωποι απ? όλες τις παρατάξεις, οι οποίοι αποκλείονται από τη διοίκηση, λόγω του ότι έχουν φτιαχτεί οι κάστες, οι σέχτες και  οι ομάδες. Ασφαλώς και προερχόμαστε ο καθένας μας από κάποιο πολιτικό χώρο, αλλά αυτό είναι προσωπική μας υπόθεση. Άλλο οι βουλευτικές εκλογές και άλλο οι τοπικές εκλογές. Αυτή η κίνηση έχει ξεκινήσει αρκετό χρονικό διάστημα πριν και πιστεύουμε ότι έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο μπροστά μας. Το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για την κατάρτιση του ανεξάρτητου συνδυασμού μας. Βασιζόμαστε σε ένα διαφορετικό τρόπο διοίκησης, βασισμένο στη συμμετοχική δημοκρατία από νέους και ικανούς ανθρώπους, επαγγελματίες, στη βάση της ισότητας. Είμαστε ικανοί να διοικήσουμε καλύτερα από άλλους, οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα και έχουν δώσει δείγματα γραφής, όχι και τόσο ικανοποιητικά. Έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης σχετικά με τις προτεραιότητές μας, που είναι το περιβάλλον, το πράσινο, η εξυπηρέτηση των δημοτών και όχι συγκεκριμένων ατόμων και ομάδων και πάνω απ? όλα η νομιμότητα και η αλήθεια»
Για το γεγονός ότι ο ίδιος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νυν δήμαρχο Κηφισιάς στις επόμενες δημοτικές εκλογές, με το συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε, ο Χρήστος  Καλός υποστηρίζει: «Στα νέα δεδομένα είναι για όλους δύσκολη η προσπάθεια, είτε αυτός είναι εν ενεργεία δήμαρχος είτε είναι παλιός δήμαρχος είτε νέος υποψήφιος. Η τράπουλα ανακατεύεται από την αρχή και όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Το γεγονός ότι θα τεθώ απέναντι από τον νυν δήμαρχο Κηφισιάς, θα το κρίνουν οι δημότες. Από την άλλη πλευρά, δε σκοπεύω να παραιτηθώ από πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Κηφισιάς. Πιστεύω ότι το έργο και την εντολή που μου έχουν αναθέσει οι δημότες, πρέπει να τα φέρω σε πέρας και είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Γι? αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχω έρθει σε σύγκρουση με τον δήμαρχο, σε αντίθεση με άλλους οι οποίοι ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους και ήρθαν σε σύγκρουση. Τώρα αν κρίνει ο ίδιος ο κ. Χιωτάκης ότι θα πρέπει να με διαγράψει από την παράταξη, αυτό είναι άλλο θέμα για το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων. Για εμάς το συμφέρον των τριών δήμων που ενώθηκαν αποτελεί προτεραιότητα και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης από την τωρινή διοίκηση, που οδήγησε τουλάχιστον έξι δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να διαχωρίσουν τη θέση τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.