Ο πρώτος δήμαρχος του νέου δήμου Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, μαζί με την  τελευταία δήμαρχο του πρώην δήμου Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, έκοψαν την τελευταία πίτα του Αθλητικού Οργανισμού του (πρώην) δήμου Νέας Ερυθραίας, την Κυριακή  4 Φεβρουαρίου στο όχι κατάμεστο «Στέλιος Καλαϊτζής».
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, όπως   συνηθίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν τα τοπικά σωματεία, δηλαδή ο Πανερυθραικός Αθλητικός Σύλλογος (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδηλασία), ο Πανερυθραικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος, ο ΑΜΕΣ και οι Αμαζόνες. Παρ΄ όλα αυτά  τα μέλη και οι αθλητές του ο Πανερυθραϊκός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος έλαμψαν με την απουσία τους, ενώ το τμήμα μπάσκετ δεν συμμετείχε τελικά, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν διαφωνίες για το περιεχόμενο της διοργάνωσης και ειδικότερα τις βραβεύσεις αθλητών και αθλητικών παραγόντων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΑΟ Κώνσταντίνος Λάσκαρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις επιτυχίες των σωματείων της πόλης και συγκεκριμένα στην  ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΣ για την καλή του πορεία και την θέση που κατέχει (είναι δεύτερος) στο πρωτάθλημα, το    τμήμα    Μπάσκετ   του Π ΑΣ για την άνοδο του στην Α2 εθνική κατηγορία,    το    τμήμα    Βόλεϊ    του «Πανερυθραϊκού» Α.Σ., τους παμπαίδες, οι οποίοι κατέλαβαν την Α΄ Θέση στην Αθήνα και τη Γ΄ θέση στην Ελλάδα, τους παίδες που κατέλαβαν τη 1η θέση στην Αθήνα και τη Β΄ θέση στην Ελλάδα, την ομάδα Βόλεϊ γυναικών των ΑΜΑΖΟΝΩΝ για την άνοδο της στην Α΄ κατηγορία Αθηνών, τον A.M.Ε.Σ. του οποίου το τμήμα καράτε έχει κατακτήσει 14 πανελλήνιες νίκες, 4 βαλκανικά μετάλλια και το τμήμα σκάκι κατέλαβε την 5η θέση στη Β. Αττική και τέλος το τμήμα Ποδηλασίας του ΠΑΣ για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας στο αγώνισμα ομαδικού σπριντ και την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατομικής χρονομέτρησης.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του AO ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ.  να τιμηθούν σε αυτή την εκδήλωση η Βασιλική Ταμβάκη διατελέσασα Δήμαρχος Ν. Ερυθραίας  για την πολυετή θητεία της και την συμβολή της στην ανάπτυξη του αθλητισμού της πόλης, με αθλητικά έργα και την στήριξη του σωματειακού αθλητισμού με πολλές παροχές.
Επίσης την απόφαση να τιμηθούν όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι του Αθλητικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Ν. Ερυθραίας οι οποίο κατά σειρά χρονολογίας είναι οι: Στέφανος Αγουρίδας (1990 – 1993),  Φώτης Δημάκης (1994 – 2002), Γιάννης Γαϊτανίδης (2003 – 2007, Τάκης Ανδρεαδάκης 2008 καθώς επίσης και ο Γιώργος Θωμάκος επί σειρά ετών πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κηφισιάς.
Τέλος ο ΑΟ αποφάσισε να τιμήσει τον Άγγελο Κυριακίδη, πρώην Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ,   έναν άνθρωπο ο οποίος, από τη θέση του συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ και κατόπιν ως Διευθυντής στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο άθλημα του Βόλεϊ, με δικές του ενέργειες, φρόντισε και επιλέχθηκε το κλειστό γήπεδο «Στέλιος Καλαϊτζής» προπονητήριο των Ο.Α για το άθλημα του Βόλεϊ. Και ως υπεύθυνος για την ανακατασκευή των προπονητριών φρόντισε και πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου «Στέλιος Καλαϊτζής».
Ο δήμαρχος Κηφισιάς στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στον τοπικό αθλητισμό ως ενοποιητικό παράγοντα των δύο πόλεων και αναφέρθηκε στη ανάγκη καλύτερης αξιοποίησης των γυμναστηρίων των δύο, ενοποιημένων πια, δήμων.
Τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης του  ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού από το ΠΡΟΠΟ, ως ανάγκη δημιουργίας αντίβαρου στην μονομερή χρηματοδότηση του  επαγγελματικού ποδοσφαίρου  και την καλλιέργεια του φανατισμού και του χουλιγκανισμού.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι διατελέσαντες πρόεδροι του ΑΟ, ενώ ακολούθως οι πρόεδροι των σωματείων αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα των σωματείων τους αλλά και απένειμαν  αναμνηστικές πλακέτες σε διακριθέντες αθλητές και παράγοντες (για τις απονομές βλέπε σε διπλανή στήλη)
Από τις τοποθετήσεις των προέδρων αίσθηση έκανε αυτή του επί 20  συναπτά έτη προέδρου του Πανερυθραϊκου Γιώργου Ρηγούτσου, ο οποίος κατέκρινε την δημοτική αρχή για παραλείψεις της σχετικά με τις αθλητικές υποδομές και την χρηματοδότηση του αθλητισμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόνο το 30% του προϋπολογισμού   των σωματείων προέρχεται από το Δήμο και τη Γ.Γ.Α., πολλές χρονιές δεν δόθηκαν τα χρήματα που θα έπρεπε να δοθούν. Το υπόλοιπο ποσό 70% συγκεντρώνεται από τις προσπάθειες των ανθρώπων που είναι κοντά στο Σύλλογο. Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που θα πρέπει να ειπωθούν γιατί πιστεύουμε ότι με το νέο Δήμο κάτι καινούργιο θα δημιουργηθεί για τον αθλητισμό στην πόλη μας. Μέχρι σήμερα, ο αθλητισμός ουσιαστικά υπάρχει μόνο μέσα από τους αθλητικούς συλλόγους. Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου  έχει μόνο γυμναστική για τις γυναίκες και καλοκαιρινά προγράμματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα γήπεδο μπάσκετ ή βόλεϊ σε όλη την πόλη μας. Υπήρχαν δύο (στην Περγάμου και στην Τατοΐου) και ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, που δυστυχώς τα αχρήστευσαν. Υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα 5X5 ποδοσφαίρου, που δυστυχώς ποτέ δεν λειτούργησε οργανωμένα, γιατί πολύ πιθανόν να διαμαρτύρονταν οι περίοικοι, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν τώρα παιδιά και να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης φασαριών ή και τραυματισμών ακόμη.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στην πόλη γήπεδα αθλοπαιδιών ούτε καν αλάνες που υπήρχαν παλαιά, τα παιδιά αναγκάζονται να πηδούν τα κάγκελα για παίζουν την ελεύθερη ώρα στο σχολείο τους. Δυστυχώς, μολονότι υπάρχει φύλακας στα σχολεία, αυτά παραμένουν κλειστά για τα παιδιά. Τα σχολεία πρέπει να ανήκουν στα παιδιά είτε την ώρα των μαθημάτων είτε μετά το πέρας των μαθημάτων.
Το Σπίτι του Αθλητισμού έγινε για τα παιδιά: για να υπάρχει αθλητική βιβλιοθήκη, για να μπορούν να παίζουν σκάκι, πινγκ- πονγκ, για να βλέπουν αθλητικούς αγώνες οργανωμένα  με τους προπονητές τους, για να μην πηγαίνουν στις καφετέριες, για να μην γυρνούν δεξιά και αριστερά και ουσιαστικά για να μην βρίσκονται στους δρόμους. Επιπλέον, για να δημιουργηθεί αθλητικό μουσείο ούτως ώστε να μείνει ζωντανή η ιστορία του αθλητισμού στην πόλη μας για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Και όμως με ευθύτνη του δήμου δεν χρησιμοποιείται καθόλου γι αυτό το σκοπό».
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΑΜΕ Σταύρος Παναγιωτίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να «διαφυλάξουμε αυτούς τους αθλητικούς χώρους με απώτερο σκοπό την βελτίωση τους και την αναβάθμιση τους στο μέλλον. Είναι αδιανόητο να γίνει συρρίκνωση αφαίρεση ή «Καλλικρατικοποίηση» των αθλητικών εγκαταστάσεων από τα τμήματα που μέχρι σήμερα τιμούν με τις επιδόσεις τον αθλητισμό της πόλης» κια διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι «η αθλητική οικογένεια των 350 παιδιών του ΑΜΕΣ κάθε χρόνο θα σας παρουσιάζουμε κάτι καλύτερο και κάτι περισσότερο σε αθλητικές επιτυχίες.
Στην γιορτή παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σ. Κύρλος οι δημοτικοί σύμβουλου Β. Βάρσος, Α. Συνοδινού Β. Αυλήτης, Μ. Κουρμαδιάς, Β. Σιδέρης, Γ. Σκορδίλης, Κ. Μουστάκη, Η. Στεφανάκου,  Α. Βαλασοπούλου και οι τοπικοί σύμβουλοι Νέας Ερυθραίας Α. Ξενάκης (πρόεδρος), Α. Μπομπάκου, Μ. Πετούση, Ε. Παναγιωτίδου, Σ. Κονίδα και Ε. Χατζηθεοδώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.