Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία «Η αποτίμηση που κάνει κάθε ένας για τη ζωή του βελτιώνεται σύμφωνα με τα εισοδήματα και παράλληλα αυξάνεται η συναισθηματική ευημερία», γράφουν ο βραβευμένος με το Νομπέλ Οικονομίας 2002 Ντάνιελ Κάνεμαν και ο συνάδελφός του στο Πρίνστον, ο οικονομολόγος Ανγκους Ντίτον. Σύμφωνα με τους δύο συγγραφείς, «πέραν των 75.000 δολαρίων η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος ούτε οδηγεί στην ευτυχία, ούτε ανακουφίζει από τη δυστυχία και το στρες, ακόμη και αν η αύξηση αυτή του εισοδήματος συνεχίζει να βελτιώνει την αποτίμηση που τα άτομα κάνουν για τη ζωή τους».

Η ληστρική φορο-επιδρομή που χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου, δεν αποσκοπεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων των τραπεζιτών – δανειστών μας, ούτε στην διατήρηση των προνομίων της οικονομικής ολιγαρχίας και των υπαλλήλων της. Για το καλό μας φροντίζει. Για να μην βρεθούμε, ξαφνικά, απροστάτευτοι μπροστά στο φάσμα της απειλής «ετήσιου εισοδήματος 75.000 δολαρίων». Όσο πιο μακριά από αυτό τον «εφιάλτη», τόσο πιο καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.