Εικόνες εγκατάλειψης και άθλιες συνθήκες υγιεινής, αντιμέτωποι με τις κατσαρίδες οι εργαζόμενοι και οι δημότες  στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας

Αντιμέτωποι καθημερινά με τις? κατσαρίδες -στην κυριολεξία-, τα περιττώματα των πτηνών και με εικόνες εγκατάλειψης βρίσκονται οι δεκαπέντε δημοτικοί υπάλληλοι στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, το πάλαι ποτέ δημαρχείο της Νικολάου Πλαστήρα.
Ο «Καλλικράτης», καθώς φαίνεται, μπορεί να υπερασπίζεται τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη νέα αρχιτεκτονική των δήμων, σίγουρα, πάντως, δεν δημιούργησε καλύτερες συνθήκες υγιεινής για τους εργαζόμενους, τους οποίους επιχειρεί να συρρικνώσει, επιπλέον. Αν και η διοίκηση του δήμου, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, έχουν διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος, παρόλα αυτά η τακτική καθαριότητα του χώρου -που πλέον χρειάζεται απολύμανση- δεν ιεραρχείται ως αναγκαία. Αντίθετα, με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα τεχνικά συνεργεία στο δεύτερο όροφο του δημοτικού καταστήματος, προκειμένου να διαμορφώσουν το νέο χώρο γραφείων της διοίκησης.
Κάθε πρωί, οι εργαζόμενοι, οι πιο «ριψοκίνδυνοι», τουλάχιστον, δίνουν «μάχη» με τις κατσαρίδες, ώστε να ξεκινήσουν τη δουλειά τους, ενώ οι πιο «ευαίσθητοι», κυρίως οι γυναίκες, πηδάνε πάνω σε καρέκλες, μέχρι να ολοκληρωθεί η καθημερινή απεντόμωση με ιδία μέσα. Στα μπαλκόνια, τα περιττώματα των πτηνών που έχουν φτιάξει φωλιές, πλέον, είναι οκάδες και όταν βρέχει η δυσωδία είναι ανυπόφορη, ενώ μπορεί να τα «γευτούν» στα κεφάλια τους και οι περαστικοί που τυγχάνει να περνούν από κάτω.
Οι «συνθήκες υγιεινής» ολοκληρώνονται από τις απαράδεκτες για το ανθρώπινο είδος τουαλέτες του δημοτικού καταστήματος και την κουζίνα γεμάτη υγρασία στους τοίχους, ενώ στην κεντρική είσοδο οι εικόνες εγκατάλειψης με σπασμένα τραπέζια, καρέκλες και άλλη σαβούρα, υποδέχονται τους δημότες για να τους θυμίσουν τον «Καλλικράτη» του 2011. «Είναι παρατημένο το δημοτικό κατάστημα της Νέας Ερυθραίας, εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού, πλην και των ευθυνών της διοίκησης, για τις οποίες υπάρχει μια λάθος ιεράρχηση. Δεν κατανοείται ως μεγάλη ανάγκη η καθαριότητα εδώ του χώρου που παραμελείται. Όχι ότι ήταν πάντα καθαρά στο παρελθόν, αλλά ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος…», θα πει εργαζόμενος που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Για να δουλέψει υπάλληλος σε τέτοιες συνθήκες και, μάλιστα, διαχειριζόμενος χρήματα στο ταμείο του ισογείου, αντιμέτωπος με πολίτες που φωνάζουν για λογαριασμούς, αλλά και για τις κατσαρίδες, σίγουρα θα πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή. Είναι σα να του λένε οι διοικούντες ότι δεν σέβονται τη δουλειά του. Γενικότερα το χωροταξικό των δημοτικών καταστημάτων στο νέο δήμο δεν είναι το καλύτερο, αλλά κάπου είναι ακόμη χειρότερα και στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Ερυθραίας, πολύ χειρότερα. Άλλωστε, πόσο να μαζέψουν και να σκουπίσουν από μόνοι τους οι δημοτικοί υπάλληλοι;
Αυτός είναι, λοιπόν, ο δήμος «που μας αξίζει» μετεκλογικά; Και μη χειρότερα θα μπορούσε να πει κανείς?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.