ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΑΝΤΙΞΗ

Η πρώτη ημέρα στο σχολείο αποτελεί για τα παιδιά το ξεκίνημα ενός ταξιδιού στη γνώση, στη δημιουργία, την ανακάλυψη και τις κοινωνικές επαφές. Ιδίως για τα παιδιά της μικρής ηλικίας η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή και συναρπαστική. Γι αυτό χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία και των γονιών και των πιτσιρικιών τους ώστε αυτή η σημαντική εμπειρία να είναι ευχάριστη χωρίς στεναχώριες άγχη και κλάματα.
Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση του
Όταν φτάσει η ώρα του σχολείου το παιδί πρέπει ήδη να έχει μάθει να μοιράζεται κάποια πράγματα ώστε να μην έχει δυσκολίες σε αυτά τα θέματα και να αποκτήσει σωστή κοινωνική συμπεριφορά.
Βοηθήστε το να γίνει ανεξάρτητο
Σταδιακά βοηθήστε το παιδί να μένει με άλλους ανθρώπους εκτός γονέων.
Προσαρμόστε την ώρα του ύπνου, ώστε να του είναι εύκολη η προσαρμογή
Συζητήστε μαζί του, πως θα περνάει τις ώρες του στο σχολείο και προετοιμαστείτε μαζί του για τον αποχωρισμό.
Καλές οι οδηγίες αλλά βέβαια.
Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ότι θα υπάρχει επάρκεια και ποιότητα στα σχολικά τους βιβλία, ότι θα υπάρχουν αίθουσες σωστές που θα εξασφαλίζουν στο παιδί ένα χώρο ευχάριστο λουσμένο από φυσικό φως
Δεν θα υπάρχουν κτιριακά προβλήματα ούτε αίθουσες στο υπόγειο, ούτε καγκελόφραχτα παράθυρα
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ διαβεβαιώνει ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με πολλά και σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες σχολεία που θα αντιμετωπίσουν σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.
Το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, η κάλυψη των κενών στα σχολεία, δεν εισακούεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Έτσι τα σχολεία ξεκινούν με κενά τα οποία φέτος είναι πολύ περισσότερα καθώς οι αιτήσεις των δασκάλων και των καθηγητών για συνταξιοδότηση έχουν διπλασιαστεί
Οι ίδιες προσλήψεις εκπαιδευτικών με διπλάσιες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Ενώ ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι όλα πάνε καλά και διαψεύδει τους εκπαιδευτικούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.