Τρίτη οκτώ το πρωί. Έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ερυθραίας δύο φίλοι (εγώ έτσι τους νοιώθω) ο Στέλιος και ο Δημήτρης. Μοίραζαν ένα ενημερωτικό έντυπο του Κ.Κ.Ε. σχετικά με το τείχος του Βερολίνου. Αυτέ τις μέρες όπως θα έχετε πληροφορηθεί συμπληρώθηκαν 20 χρόνια που το τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε. Πολλά γράφτηκαν πολλά ειπώθηκαν πολλά είδαμε με αφορμή το γεγονός και τις εκδηλώσεις που έγιναν στη Γερμανία. Το Κ.Κ.Ε. λοιπόν ένοιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας διατυπώνοντας την δική του αλήθεια για το γεγονός. Προφανώς διαφωνώντας με όσα ειπώθηκαν όλες αυτές τις μέρες από οπουδήποτε.
Καταρχήν καλά έκανε το Κ.Κ.Ε. και έκανε ότι έκανε. Δεν μπορεί κανείς να του αρνηθεί το δικαίωμά του στην πληροφόρηση.
Δεν έχω σκοπό με το παρόν να πάρω θέση υπέρ του καπιταλισμού ή του σοσιαλισμού γενικά, επειδή απλά πίστευα και πιστεύω ότι Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το ζητούμενο παντού στη γη.
Να μου επιτρέψουν όμως τα μέλη της Κ.Ο. Βάσης του Κ.Κ.Ε. δύο ερωτήματα:
– Αφού «ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε σε αυτές τις χώρες ήταν ανώτερο σύστημα» πώς «απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στον καπιταλισμό»; Αν δεν κάνω λάθος δυστυχώς το σύστημα σε αυτές τις χώρες ήταν που «κατέρρευσε»??.
Τα τείχη που πρέπει να πέσουν σήμερα είναι πολλά. Ένα από αυτά βρίσκεται στην αυλή του 1ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας. Είναι το «τείχος» από λαμαρίνες που καλύπτει το πρώην γυμναστήριο και τις πρώην τουαλέτες του σχολείου. Οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού σχολείου εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακαταλληλότητας αυτών των δύο χώρων.  Η Δημοτική αρχή αντί να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να λύσει το πρόβλημα, προτίμησε να σηκώσει ένα «τείχος».
– Γι? αυτό το τείχος, που υπάρχει στην πόλη μας, για το οποίο έχουν ξεσηκωθεί κατά καιρούς οι γονείς, έχουν γίνει αλλεπάλληλα Δημοτικά συμβούλια, έχουν γίνει τόσα και τόσα δεν «πήρατε χαμπάρι» και δεν είχατε την ανάγκη με κάποιο τρόπο να πάρετε θέση; Αν δεν κάνω λάθος δυστυχώς δεν σας είδα πουθενά?.
Τα τείχη όμως δεν λύνουν τα προβλήματα. Απλά τα κουκουλώνουν και τα διαιωνίζουν ώσπου να έρθει η «οργή» αυτών που τα υφίστανται?.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.