Κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε σε όσα αναφέρεστε στο άρθρο σας σχετικά με το έργο των ποδηλατοδρόμων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτάθηκαν από τα ερευνητικά προγράμματα του Ε.Μ.Π. και αποτελούσαν ως επί το πλείστον και προτάσεις των κυκλοφοριακών μελετών που είχαν εκπονηθεί από το 1998 έως σήμερα εγκρίθηκαν σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 82 του N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και το άρθρο 52 του ΚΟΚ. Δηλαδή εν συντομία τα εν λόγω άρθρα αναφέρουν ότι οι αποφάσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κατασκευή ποδηλατοδρόμων λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίνονται από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κοινοποιούνται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες κυκλοφορίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων. Επίσης, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΟΑΣΑ αν επηρεάζονται οι υπηρεσίες οδικής μαζικής μεταφοράς.  Όλες οι παραπάνω αποφάσεις έχουν ληφθεί και τα έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε δημόσιας αρχής. Επίσης, οι δρόμοι που κατασκευάστηκαν οι ποδηλατόδρομοι ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Νέας Ερυθραίας, πρόκειται δηλαδή για τοπικούς δρόμους που εξυπηρετούν την εσωτερική κυκλοφορία του Δήμου και δεν ανήκουν στο βασικό οδικό δίκτυο για να φιλοξενούν υπερτοπικές ροές οχημάτων.

Σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη σας γνωρίζουμε ότι με την απόφαση ΠΕΧΩΦ93/1053/Περιβ.6/09 του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, και το 13652923/2/09 έγγραφο της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ το έργο των ποδηλατοδρόμων απαλλάχθηκε από περιβαλλοντική αδειοδότηση. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικά κονδύλια και για να ενταχθεί πραγματοποιήθηκε πλήρης έλεγχος από τη Διαχειριστική Αρχή για την τήρηση των απαιτούμενων εγκρίσεων που απαιτούνται πριν τη δημοπράτηση, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες ΕΣΠΕΛ, EPTISA και το έργο κατατάχθηκε στην κατηγορία  1 (ανώτερη κλίμακα) για την λειτουργικότητα και την ποιότητα του.
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τις όσες ανακρίβειες και συκοφαντίες προβάλλονται από όσους αδιαφορούν απέναντι στις τόσο σοβαρές συνέπειες των τραγικών συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων από τον κατακλυσμό των αυτοκινήτων και τις αυθαίρετες συμπεριφορές κάποιων οδηγών (ταχύτητα, παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων), καθώς και απέναντι στις επιπτώσεις στη ζωή (ατυχήματα), στην υγεία (ρύπανση, θόρυβος), στο περιβάλλον, στην οικονομία (κυκλοφοριακός κορεσμός), οι οποίοι με θράσος επιχειρούν να συντηρήσουν την υποβάθμιση και την παρακμή σκεπτόμενοι μόνο προσωπικά οφέλη, όπως η κυκλοφορία των μεγάλου μεγέθους  κυβισμού οχημάτων τους και ο χώρος στάθμευσης που απαιτείται για αυτά. Η δημοτική αρχή της Νέας Ερυθραίας εξελέγη δεσμευόμενη στους πολίτες του Δήμου ότι θα αγωνιστεί για να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο πολιτισμένη, σε αυτή τη δέσμευση παραμένει πιστή, είναι υπερήφανη για το έργο της και θεωρεί τιμή της που βρίσκει υποστηρικτές που χρηματοδοτούν τα προγράμματά της σε όλα τα ανώτερα επίπεδα της ελληνικής διοίκησης. Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας, μπροστά σε όσα απειλούν τον πλανήτη, με το έργο που του αναλογεί, αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στη διεθνή κοινότητα συμμετέχοντας ενεργά μαζί με τους άλλους αρμόδιους φορείς της ελληνικής πολιτείας στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και παραγωγής ρύπων του θερμοκηπίου.

Η Δήμαρχος
Βασιλική Ταμβάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.