Petousi-1

Με μια πλειάδα επίσημων προσκεκλημένων της τοπικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς, ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του και γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 10 Μαρτίου, στο Αίθριο του Εκπαιδευτικού και Συνεδριακού Κέντρου ATEXCELIXI στο Καστρί.

Ήταν μια όμορφη βραδιά – προσφορά του Συλλόγου και των μελών του, που περιελάμβανε βράβευση αριστούχων μαθητών, οι οποίοι πρώτευσαν στις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και ομιλία από τη δημοσιογράφο και αντιδήμαρχο Δημοτικής Διακυβέρνησης και Αλληλεγγύης Νίνα – Ασπασία Βλάχου με θέμα «2 ½ χρόνια ‘‘Καλλικράτης’’ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποτίμηση του θεσμού».

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γιάννης Μιχελάκης, η βουλευτής της Β’ Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Κουρμαδιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Κατερίνα Μουστάκη, Αντώνης Μπιτσάνης, Αγγελική Βαλασσοπούλου, αρκετοί τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Συλλόγων, όπως ο Δημήτρης Κυριαζόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου «Κηφισός», η Λάουρα Αλιπράντη, πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας και η Λίλυ Χατζηγεωργίου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλωνίων, και Παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς.

Βραβεύσεις

Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας, Μαρίνα Πετούση, κάλεσε κατ’ αρχήν τα παιδιά για να τα βραβεύσει για την προσπάθειά τους. Την Ελεονόρα Ιωάννα Ιωαννίδη από το Τοσίτσειο – Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης, πρωτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανιών ΕΜΠ και τον Γιώργο Νικολαΐδη από το Λύκειο Νέας Ερυθραίας, πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ. Στο βήμα κάλεσε, επίσης, και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τέσσερα κορίτσια από τη Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» της Νέας Κηφισιάς, όπως και τον πρόεδρο της Στέγης, Κλεομένη Στεργίου, στον οποίον έκανε τιμητική αναφορά για το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει.

Η κ. Μαρίνα Πετούση, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και την παρουσία της στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα «Γυναίκες στην Πολιτική: από την Εποχή της Πραξαγόρας στον καιρό του Μνημονίου», σημείωσε πως «η προσφορά της γυναίκας ενώ είναι πολύ μεγάλη, ακόμη δεν έχει βρει τη θέση της όπως πρέπει» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν παίρνουμε τα όπλα, διεκδικούμε το μισό του ουρανού. Το άλλο μισό είναι για τους άντρες, εννοείται». Η κ. Πετούση αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη «Νέα Ερυθραία που αγαπά και δεν αφήνει για τίποτε άλλο στον κόσμο» και έκανε αναφορά στη δράση του Συλλόγου και την παρέμβασή του στα κοινά του Δήμου Κηφισιάς.

Οι ομιλητές

Όλοι οι ομιλητές εξήραν το έργο του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας. Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση την πρόεδρο και τα μέλη και θα ήθελα δημοσίως να πω ότι ο Σύλλογος κάνει μια σωστή δουλειά και νοικοκυρεμένη. Είναι το ‘‘μάτι’’ του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας και δεχόμαστε ευχαρίστως τις προτάσεις και παρεμβάσεις τους. Είναι γεγονός ότι η Μαρίνα είναι ένα αεικίνητο πλάσμα και τρέχει πάντοτε για να βοηθήσει, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά».

Αν και για πρώτη φορά προσήλθε σε εκδήλωση του Συλλόγου, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης τόνισε την οικειότητα που αισθάνεται ανάμεσά τους και δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του Συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και έδωσε το πολιτικό στίγμα της βραδιάς: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και ήδη αυτή τη στιγμή έρχονται κάποια απλά πρώτα δείγματα, που δείχνουν ότι προς το τέλος του χρόνου μπορεί να υπάρξει μια ανάκαμψη και ότι αυτές οι θυσίες έπιασαν τόπο. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ότι άλλα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν. Έχουν μπει στο τραπέζι θέματα που πρέπει να λυθούν και πιστεύω ότι θα ακούσετε τα πρώτα όχι στην Τρόικα».

Η κεντρική ομιλήτρια, αντιδήμαρχος Νίνα Βλάχου, έκανε μια αποτίμηση των δυόμιση χρόνων του «Καλλικράτη». Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Το νέο μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσμοθετήθηκε στο όνομα του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού και της βελτίωσης παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. Δυστυχώς, μάς βρήκε σε πολύ χαλεπούς καιρούς. Δίνουμε όλοι μαζί μια εθνική μάχη με στόχο να εγγυηθούμε τις κρατικές και αυτοδιοικητικές δομές εν δράσει και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Είναι θετική η φιλοσοφία του ‘‘Καλλικράτη’’. Οι δήμοι πρέπει να αναπτύσσουν αυξημένους ρόλους και αρμοδιότητες, θα μπορούσε να αποτελέσει τομή για τη διοικητική δομή της χώρας και ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, αν κατ’ αρχάς δινόταν ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής και αν ακόμη περισσότερο ακολουθούσε αντίστοιχα και η μεταβίβαση των απαραίτητων πόρων από την κεντρική εξουσία. Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε περιβάλλον μέγιστης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση σήμερα μελετάει με ποιον τρόπο θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα τον ‘‘Καλλικράτη 2’’ και στην οικονομική βιωσιμότητα του επιχειρήματος. Ο στόχος του νοικοκυρέματος και της εξυγίανσης είναι εφικτός, αλλά απαγορεύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να φορά κομματικά καπέλα».

Από το amarysia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.