Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για τη Φιλιώ Χαϊδεμένου

Ομόφωνο ψήφισμα στη μνήμη της γυναίκας συμβόλου του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, Φιλιώς Χαϊδεμένου, η οποία έφυγε πλήρης ημερών, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ερυθραίας στην τελευταία του συνεδρίαση την Τετάρτη 13 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται σε αυτό, «το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ερυθραίας με την αγγελία του θανάτου της Φιλιώς Χαϊδεμένου συνήλθε για να αποδώσει τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη της και να τιμήσει την προσφορά της στην παράδοση και τον πολιτισμό των Αλλοτινών Πατρίδων μας, που υπηρέτησε με πάθος και σεβασμό όλα τα χρόνια της ζωής του. Αποφάσισε τα πιο κάτω:
A. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
Β. Να σταλούν συλλυπητήρια στο δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας και τους οικείους της.
Γ. Να εντοιχιστεί από τον δήμο αναμνηστική πλάκα στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ερυθραίας με το όνομά της και τη φράση της «Αγαπημένα μου Βουρλά φεύγω. Λυπάμαι που σας αφήνω. Αλλά δίνω μια υπόσχεση. Έναν όρκο. Δεν θα σας ξεχάσω. Ποτέ!!!».
Δ. Να διοργανωθεί αφιέρωμα στη μνήμη της».
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουρίκας έκανε την πρόταση να αφιερωθούν οι εκδηλώσεις των «Αλλοτινών Πατρίδων», εφόσον πραγματοποιηθούν φέτος, στη μνήμη της Φιλιώς Χαϊδεμένου και να πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου, όπου θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της «τρεις αιώνες μια ζωή». Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη παρέπεμψε το σχετικό αίτημα υπόψη του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.