Η χώρα μας και εμείς οι πολίτες, διασυρόμαστε με κάθε ευκαιρία στο εξωτερικό πολλές φορές με χυδαιότητα και εμπάθεια.
Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη (εκφραστή του Νέου Κύματος στο κινηματογράφο ) Ζαν-Λυκ Γκοντάρ έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία. Ο Γκοντάρ αρνήθηκε, τη τελευταία στιγμή να παραστεί στο φεστιβάλ των Καννών για τη προβολή της ταινίας του Film, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυντή του φεστιβάλ και λέγοντας πως «Ύστερα από προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάννες».
Παράλληλα, σε συνέντευξη του, αναφέρθηκε στη ταινία του και υπερασπίστηκε με θέρμη την Ελλάδα. Οι απόψεις του δημοσιεύτηκαν και στον ελληνικό τύπο.
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία… Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στη τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης… Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα».
«Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι ψεύτες .. Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Έλληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Έλληνας… Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου» είπε.
Αληθινός φιλέλληνας ο Ζ.Λ. Γκοντάρ..! Τόλμησε…!
Υπάρχουν, ευτυχώς, φωτισμένοι διανοούμενοι, βλέπουν τα πράγματα με πιο καθαρό αλλά και σύνθετο μάτι, όπως υπάρχουν, δυστυχώς, και άλλοι, οι δήθεν, οι κάλπικοι, αυτόκλητοι ή… επ΄ αμοιβή «διανοούμενοι» παράγοντες της… τέχνης, της δημοσιογραφίας… οι οποίοι σχεδόν τρομοκρατούν με τις μονοδιάστατες, κατευθυνόμενες απόψεις τους. Αυτοί κρύβονται από το φως της ημέρας, φωτίζονται μόνο από τους προβολείς των…μέσων που υπηρετούν?! Λιπαίνουν τα γρανάζια του συστήματος του οποίου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα… Άνθρωποι παντός καιρού, ανερυθρίαστοι με οβιδιακές μεταμορφώσεις!!
Αποκαλύψτε τους..!

Υ.Γ. Αξιοσημείωτες και οι απόψεις που διατύπωσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το Μέγαρο Μουσικής ο ευρωβουλευτής D.C. Bendit, ο ηγέτης του γαλλικού Μάη του 1968.
Θαρραλέες θέσεις για το ελληνικό πρόβλημα, που κανένας έως σήμερα Έλληνας αρμόδιος δεν τόλμησε να εκφράσει…Διότι, δυστυχώς, οι.. .αρμόδιοι φαίνονται χαμένοι…μέσα στα σκονισμένα λογιστικά βιβλία…!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.