Τη συνολική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης ζητεί και ο Σύλλογος Αναβάθμισης Ποιότητας Ζωής Ανατολικής Νέας Ερυθραίας με αφορμή τις εσωτερικές προστριβές μεταξύ κατοίκων της ίδιας που έχει δημιουργήσει η μερική εφαρμογή της. Σε σχετική επιστολή με ημερομηνία 17/11/2010 προς τη δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών που υπογράφεται από την πρόεδρο του συλλόγου Σ. Χατζηανδρέου τονίζονται τα εξής:
«Με παλαιότερες επιστολές μας, σας έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα της συνολικής εφαρμογής της εγκριθείσας κυκλοφοριακής μελέτης προκειμένου να ελεγχθούν και στην πράξη τα αποτελέσματα αυτής. Οι υπηρεσίες σας, δυστυχώς μέχρι τώρα, έχουν εφαρμόσει μόνον επιλεκτικά μέρος της μελέτης με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται κάποιοι δρόμοι δυσανάλογα προς τις δυνατότητες τους (Λεβίδου, Παπαφλέσσα, Πόντου, η Τροίας αργότερα κ.α.)
Πέραν αυτού η μερική εφαρμογή έχει δημιουργήσει και εσωτερικές προστριβές μεταξύ κατοίκων της ίδιας γειτονιάς κάτι που είναι βέβαιο ότι ούτε εσείς επιθυμείτε, ούτε τα συμφέροντα των κατοίκων και των μελών του συλλόγου μας εξυπηρετεί. Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι κάποιοι άγνωστοι -αυτοδικώντας- είτε βάφουν με σπρέι είτε ακόμη καταστρέφουν την τροχαία σήμανση! Ήδη προ ημερών συνελήφθη από τους κατοίκους κάποιος επ? αυτοφώρω και παραδόθηκε στην Αστυνομία, ενώ σήμερα επανελήφθη η παράβαση από άγνωστο. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια και δημιουργεί στους διερχόμενους οδηγούς συνεχείς διαπληκτισμούς.
Η βέβαιη λύση του προβλήματος όλων των κατοίκων χωρίς εξαίρεση, είναι η επαναφορά της ισχύος της απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Κηφισιάς υπ.αρ.595/95, που αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας προς την Έλλης από τη Χαρ.Τρικούπη, η οποία καταργήθηκε μονομερώς με την απόφαση του Δήμου Κηφισιάς υπ.αρ.345/96 χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο Νέας Ερυθραίας. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να συνοδευθεί και με την μονοδρόμηση της Πόντου προς τα κάτω, όπως άλλωστε έχει προταθεί από τους μελετητές.
Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να επιταχυνθούν οι υπόλοιπες εργασίες των υπηρεσιών σας, ο νέος δήμαρχος να ενημερωθεί για το πρόβλημα και τη δοκιμασμένη στο παρελθόν λύση, η δε Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για την διακοπή των αυθαιρεσιών και παραβάσεων στην περιοχή. Ο Σύλλογός μας θα αναλάβει βοηθητικά και σύντομα σχετική πρωτοβουλία για εξομάλυνση των  δημιουργηθέντων προβλημάτων, θεωρώντας όμως ότι πριν και πρώτα από όλους, οι Αρχές πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους πρωτοβουλίες».

Επιστολή σε Χιωτάκη

Σε άλλη επιστολή του προς τον εκλεγέντα δήμαρχο του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη, η πρόεδρος του συλλόγου επισημαίνει τα παρακάτω:
«Αγαπητέ κ. δήμαρχε, το Δ.Σ. του συλλόγου μας και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας στον νέο διευρυμένο δήμο των τριών βορείων προαστίων. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στις νέες σας υποχρεώσεις και θα εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας κάνοντας  την σωστή ιεράρχηση των διαφορετικών προβλημάτων ανά περιοχή και προάστιο, βάσει των αρχών της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισης.
Τα ειδικότερα προβλήματα της Νέας Ερυθραίας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά προ των εκλογών, το δε αποτέλεσμα των συζητήσεών μας το αποτυπώσαμε και σε σχετική προς τα μέλη μας επιστολή, την οποία και σας κοινοποιήσαμε. Θεωρούμε ότι οι προγραμματικές θέσεις της παράταξής σας θα τηρηθούν απαρεγκλίτως και τα κυρίαρχα και βασικά προβλήματα της περιοχής μας, όπως η καθαριότητα, το πάρκινγκ, το πράσινο, η συνέχιση των ποδηλατοδρόμων, η απόλυτη προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας, τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, οι πεζόδρομοι, η ρύθμιση της κυκλοφορίας στα σύνορα των παλαιών δήμων, θα αποτελέσουν τα πρώτα θέματα που ενασχοληθείτε προς επίλυση.
Επειδή η Νέα Ερυθραία ευρίσκεται μεταξύ των δύο άλλων προαστίων θα πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθεί, ώστε οι όποιες  λύσεις των προβλημάτων να λαμβάνουν υπόψη την ολότητα της νέας διευρυμένης περιοχής και όχι την εξυπηρέτηση του ενός προαστίου εις βάρος του άλλου. Ο σύλλογος μας θα είναι στην διάθεσή σας για τον απαραίτητο διάλογο με τους πολίτες και την κατά το δυνατόν συναίνεση τους και πάντα αρωγός σε κάθε εποικοδομητική προσπάθειά σας για το κοινό όφελος.
Καλή επιτυχία στο έργο σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.